Stoomboot

Zwarte Doos

Muziek
Jonge Makers

Tickets

Zwarte Doos is het derde album van Niels Boutsen, de man achter Stoomboot. Hij won in 2011 de Nekka-kleinkunstwedstrijd en stond op het podium met mannen als Zjef Vanuytsel, Jan De Wilde en Kommil Foo. Hij is intussen vijf jaar onderweg en vindt moeiteloos zijn plaats in het hedendaagse kleinkunstlandschap.

Veel is er in die vijf jaar (niet) veranderd. Boutsen is een twentysomething met een gitaar die liedjes schrijft over de dingen die hem bezighouden. Moest hij het kunnen, zou hij een volle baard laten staan maar voorlopig hebben de kleinkunsthelden uit de jaren zestig dat streepje op hem voor.

Stoomboot en Storm, de twee eerdere albums van Stoomboot, werden dagboeken over vrouwen die hij niet kon krijgen. Dat was logisch: in zijn studententijd belandde hij van het ene in het andere amoureuze avontuur en kon hij niets anders dan zich over te leveren. Zijn zwarte doos zat vol liefdesperikelen en de bijhorende humor en zelfrelativering. Ondertussen is Boutsen afgestudeerd, werkt hij een paar dagen per week als geschiedenisleraar en heeft hij de vrouw van zijn leven gevonden. Dat zorgt voor ruimte en plaats. Ruimte in zijn leven en plaats in de zwarte doos voor andere verhalen dan de zijne. Zoals bijvoorbeeld: een manifest tegen het overtollige lawaai dat trolleys genereren; een ode aan de plek waar hij als student sliep; een blik op de wereld na Trump en de Brexit; een liedje over koffie; het verhaal van zijn vader en een aantal liefdesbetuigingen aan de vrouw die hij wél kon krijgen.

Zwarte Doos is een plaat geworden over het wereldbeeld van Stoomboot, aangevuld met fantastische drums, keys en bas.

Voorprogramma: Brent Beukelaer

Stoomboot

Brent Beukelaer

Brent Beukelaer is een nieuwe kleinkunstenaar die met een sterk kollektief rondtrekt in het gezellige Vlaanderen sinds Februgustus 2000 en zoveel. Hij volgt niet enkel de sporen van de kleinkunst maar wijkt ook uit via kleine zandweggetjes en bospaden naar folkrock en 21ste eeuwse troubadoursmuziek met rootsie invloeden. Zijn kollektief bestaat uit 7 muzikanten, samengeroepen van over heel Vlaanderen en verenigd in Gent.

Praktisch

  • € 12
  • € 10 (-26 jaar of A-kaart in ruil voor 10 punten)

De Kleine - zittend

TIMING

20:30-21:00 ►►Support: Brent Beukelaer
21:15-22:30 ►►Stoomboot

De Kleine

Credits

Niels Boutsen: elektrische gitaar, zang en productie
Mathias Moors: bas
Geert Mariën: drums
Luc Weytjens: keys, opnames, mix en mastering

NIEUW: ONTDEK DE SYRISCHE KEUKEN IN BARBRUT

Proef heerlijke gerechten uit Syrië, gemaakt door From Syria With Love. Dat zijn 4 Syrisch-Belgische vrouwen met één gemeenschappelijke passie: koken. Samen toveren ze de lekkerste maaltijden op je bord; van humus, falafel en fatoosh tot burgul banadora en hareesh. Benieuwd naar hoe dat allemaal smaakt? Voor 15 euro ontdek je de Syrische keuken in BARBRUT.

De keuken is open van 18:30 tot 19:45; quick, easy & yummie! Reserveren kan via volgende link voor de voorstelling van 6 oktober.

Online reserveren voor From Syria With Love kan tot 2 dagen voor de voorstelling.