André Manuel & Geert Hautekiet

XIX

Muziek
Theater

Tickets

Deze voorstelling is een muzikaal grensgeval. Eén die de hete adem van een brandende actualiteit uitdaagt. En kietelt. Ze gaat over een kleine grenspost XIX (Romeins volgnummer negentien) gesitueerd boven òp de grillige stippellijn van een uitgesproken ‘frontière’.

In een poging die grens te bewaken én te overschrijden ontstaat er een spannende battle tussen twee rasartiesten. Ondanks de erg beperkte plek op zo’n grenspost laten ze veel ruimte voor improvisatie, straffe taal en sterke riffs. We zijn getuigen van een wissel van de wacht. En daarbij tasten zowel Geert als André hun eigen grenzen af. Bij momenten uitdagend grappig en grenzeloos pakkend mooi.

Tukker André Manuel haat gemakzucht. Antwerpenaar Geert Hautekiet van ‘t zelfde laken een pak. Hun nieuwste duo-poging om buiten de begane paden te treden is dus sowieso spannend. Twee gitaren, wat toetsen en een koppel stevig gesampelde beats, meer hebben de twee niet nodig om - net als bij hun allereerste samenwerking - één lang lied te schrijven.

Is Hautekiet te warm voor Hollandse begrippen? En Manuel te grof volgens Vlaamse maatstaven? Het is ongewis wat een tournee door het hele Nederlandstalige gebied zal opbrengen voor de twee. Maar ze gaan dit spel zonder grenzen aan. Met ‘goesting’. ‘t Zal wel zijn.

Praktisch

  • € 14
  • € 11 (- 26 jaar of A-kaart in ruil voor 10 punten)
  • € 3 (vt-statuut)

Ongenummerde plaatsen.

Duur: 20:15 - 21:30 (zonder pauze)


De Grote

Credits

Tekst, muziek en spel: André Manuel, Geert Hautekiet | Techniek: Martin Baarda, Wouter Manuel | Decor: Martin Baarda, Geert Hautekiet | Productie: Compangie KAiET! | Tekening: Coucou

XIX kwam tot stand met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en de Provincie Antwerpen.

NIEUW: ONTDEK DE SYRISCHE KEUKEN IN BARBRUT

Proef heerlijke gerechten uit Syrië, gemaakt door From Syria With Love. Dat zijn 4 Syrisch-Belgische vrouwen met één gemeenschappelijke passie: koken. Samen toveren ze de lekkerste maaltijden op je bord; van humus, falafel en fatoosh tot burgul banadora en hareesh. Benieuwd naar hoe dat allemaal smaakt? Voor 15 euro ontdek je de Syrische keuken in BARBRUT.

De keuken is open van 18:30 tot 19:45; quick, easy & yummie! Reserveren kan via volgende link voor de voorstelling van 7 december of 8 december.
Online reserveren voor From Syria With Love kan tot 1 dag voor de voorstelling.