Saul Williams

What's going on?

Muziek

Tickets

De Grote Post/Arenberg/Muziekclub De Zwerver

22 maart 2016: Brussel wordt opgeschrikt door bloedige terroristische aanslagen op de luchthaven en in het metrostation Maalbeek. In de Antwerpse Arenberg beslist Saul Williams zijn geplande optreden te laten doorgaan. Een statement. Een simpel pleidooi voor meer menselijkheid.

21 mei 1971: Marvin Gaye brengt What’s Going On uit. Een geëngageerd album als commentaar op wat er op dat moment in de VS en in de wereld gebeurt. Een statement. Een simpel pleidooi voor meer menselijkheid.

22 & 23 maart 2019: What’s going on? Exact drie jaar na de aanslagen keert Saul Williams terug naar Antwerpen. Een dag later meert hij aan in Oostende, de stad die Marvin Gaye heelde. De cirkel is rond.

Voor de muzikale avond What’s Going On? bundelen De Grote Post, Arenberg en Muziekclub De Zwerver de krachten. Naast Saul Williams staan nog andere geëngageerde artiesten mee op het podium. Ze zullen vloeken, tieren, roepen, zalven, fluisteren … Want, waar zijn we toch mee bezig, jongens en meisjes? Met muziek als enig wapen tegen oorlog, onrechtvaardigheid en ongelijkheid, houden ze een simpel pleidooi voor meer menselijkheid.

Of met de woorden van de grote Marvin Gaye himself:
You know we've got to find a way
To bring some lovin' here today, eheh

Saul Williams

Saul Williams is een van de krachtigste stemmen van de alternatieve hiphop. Hij is actief als dichter, schrijver, muzikant, acteur en filmmaker. Als pionier van de ‘slam poetry’ maakte hij naam met zijn unieke mengvorm van rock, hiphop en spoken word. Eerder werkte hij samen met o.a. Rick Rubin, Trent Reznor (Nine Inch Nails) en Zack de la Rocha (Rage Against the Machine). Zijn werk wordt gekenmerkt door protest tegen ongelijkheid en onrecht, voor het hacken van de maatschappelijke, politieke en economische constructies die zulke situaties in stand houden.

Darrell Cole

Antwerpse rapper op de rand van de doorbraak dankzij de fantastische singles Take Me Away en BOATS. Cole heeft roots in Sierra Leone, werd geboren in Londen maar groeide samen met zijn broertje op in Antwerpen. Hij mengt hedendaagse trap met elementen uit the Golden Era. Cole heeft sinds kort onderdak bij Sony en releaset regelmatig tracks online.

DJ Merdan Taplak

De Antwerpse DJ Merdan Taplak draait al geruime tijd mee in het (inter)nationale dj circuit. Zijn DJ skills en zijn Orkestar gaven hem een fantastische live-reputatie, nationaal en internationaal. Electro-disco met een flinke Balkan touch gemixt met eighties beats en nineties rap. Hij stond al op de allergrootste festivals en in tal van clubs wereldwijd; maar vanavond sluit hij het feestje in Arenberg af.

Praktisch

  • € 16
  • € 13 (-26 jaar of student op vertoon van studentenkaart)
  • € 13 (A-kaart in ruil voor 10 punten)
  • € 3 (Kansentarief)

Staand concert.
Timings zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

MC Nigel Williams is de gastheer van deze spraakmakende avond.


TIMING

  • 16u30-18u00 Q&A Saul Williams met moderator Dalilla Hermans + intermezzo met Andy Fierens
  • 20u30 Darrell Cole
  • 21u10 pauze
  • 21u30 Saul Williams + Thavius Beck
  • 23u DJ Merdan Taplak

De Kleine