De Frivole Framboos

Wachten op Do Groot

Cabaret

Tickets

In Wachten op Do Groot zullen Peter Hens en Bart Van Caenegem ons op een melomane reis gidsen richting de oorsprong, zeg maar de ‘Big Bang’ van de muziek, de noot waarmee het allemaal begon, ‘Do Groot’. De werken der bekendste toondichters zullen op deze tocht minutieus worden ontleed, musicologische verbanden tussen stijlen en ritmes zullen à volonté worden ontbloot, het Vlaamse levenslied gaat aan de wals met de Beethovense romantiek, en de barokke Bach barst voor de gelegenheid uit in levenslustig charmegezang. Reizend in en doorheen het verleden, zet De Frivole Framboos doodgemoedereerd de tijd op zijn kop en zoekt zij het antwoord op de vraag wat er zou gebeuren mochten vroegere tijden de toekomst geweest zijn: zou Stromae Mozart hebben geïnspireerd, zou James Last van invloed zijn geweest op Wagner? En hoe zouden Bach en Beethoven hebben geklonken mocht Wagner eerder geleefd hebben dan zij?

Het heeft lang geduurd voor iemand de taak op zich durfde te nemen, maar De Frivole Framboos gaat de uitdaging aan en gaat op zoek naar die ene oermelodie waaruit alles – de gehele muziekgeschiedenis – is ontstaan.

Praktisch

  • Rang 1: € 27
  • Rang 2: € 24
  • Rang 1: € 24 (-26 jaar of A-kaart in ruil voor 10 punten)
  • Rang 2: € 21 (-26 jaar of A-kaart in ruil voor 10 punten)

Duur: 20:15 - 21:45 (zonder pauze)

ONTDEK NATIVE!

De innovatieve en organische bistro Native palmt in 2018 onze keuken in. Goesting in seizoensgebonden en lokaal eten? Reserveer dan hier je plekje.

De Grote

Credits

Foto: Koen Bauters