Dounia Mahammed

w a t e r w a s w a s s e r

Theater
Jonge Makers

Tickets

Love at first Sight #2
Festival van (nieuwe) makers
13-17 september 2017 op 8 locaties in Antwerpen
https://loveatfirstsight.be/home

w a t e r w a s w a s s e r

Na Salut Copain, waarvoor ze de SABAM Jongtheaterschrijfprijs 2016 won, gaat Dounia Mahammed opnieuw solo in w a t e r w a s w a s s e r.
Over aandacht voor het hier en nu, voor wie en wat ons omringt. In deze tijd zonder tijd wil Dounia stilstaan, de leegte laten bestaan en vanuit die leegte opnieuw waarnemen.

Parallel aan het spel van Dounia, is er live muziek van pianist Alan Van Rompuy, winnaar van de prijs voor beste band en voor beste solist op Jazz Contest Mechelen en beste band XL Jazz Contest met VORTEX. Een ontmoeting tussen woord en muziek.

​Dounia Mahammed

Dounia Mahammed (1990, Brussel) studeerde in 2015 af aan de afdeling Drama aan de School of Arts Gent l KASK Gent. Haar werk getuigt van een bijzondere gevoeligheid voor taal, humor en beeldend denken. In haar afstudeervoorstelling Salut Copain (2015) gebruikt ze de taal als medium om op de scène te filosoferen, dromen, tekenen, wankelen, bevragen. Mahammed heeft een grote interesse voor sociale kwesties, filosofische bespiegelingen en de poëzie van het alledaagse. Haar werk wil iets vertellen over de mens en het mens-zijn, en schippert daarbij tussen verwondering en vertwijfeling. Tijdens haar studies maakte ze onder meer de voorstelling Woudwachten (2014) met de bezoekers van Villa Voortman (open huis voor mensen met dubbeldiagnose) in Gent. Eerder werkte ze samen met Silke Huysmans voor Manger de l’O (2013), met Mira Bryssinck voor Usotroop (2014) en met Anjana Dierckx en Lukas Smolders voor Schaduwmensen (2013). In augustus 2016 won Dounia Mahammed met Salut copain de SABAM Jongtheaterschrijfprijs op het festival Theater aan Zee in Oostende. In 2017 werkt ze aan een nieuwe solo rond rituelen en ontmoeting, w a t e r w a s w a s s e r. Dounia Mahammed startte in 2015 een samenwerking op lange termijn met wpZimmer.

Praktisch

  • € 12
  • Lovepas: € 27 (3 voorstellingen)

Koop je Lovepas voor 3 voorstellingen uit het Love at first Sight #2 aanbod.

ongenummerde plaatsen
duur: max. 60 min.
taal: Engels & Nederlands

De online verkoop stopt om 10:00 op de dag van de voorstelling. Als er nog tickets beschikbaar zijn, kan je er steeds kopen aan de avondkassa.

De Grote

Credits

van en met Dounia Mahammed | dramaturgie Tine Van Aerschot | artistiek advies Jan-Baptist Van Damme | techniek Bram Geldhof | productie wpZimmer | coproductie C-Takt, Vooruit, Buda, C-mine | met dank aan Gouvernement, KAAP, Buda, | Arsenaal/Lazarus, Pianofabriek | met de steun van de Vlaamse Gemeenschap

NIEUW: ONTDEK DE SYRISCHE KEUKEN IN BARBRUT

Proef heerlijke gerechten uit Syrië, gemaakt door From Syria With Love. Dat zijn 4 Syrisch-Belgische vrouwen met één gemeenschappelijke passie: koken. Samen toveren ze de lekkerste maaltijden op je bord; van humus, falafel en fatoosh tot burgul banadora en hareesh. Benieuwd naar hoe dat allemaal smaakt? Voor 15 euro ontdek je de Syrische keuken in BARBRUT.

De keuken is open van 18:00 tot 19:00; quick, easy & yummie! Reserveren kan via volgende link voor 15 september of via mail.

Online reserveren voor From Syria With Love kan tot 2 dagen voor de voorstelling.