Violencia Finale

Muziek
Woord

Tickets

Violencia Showcase is een maatschappelijk/artistieke project dat jongeren hun talenten helpt ontwikkelen via workshops en groepsactiviteiten. Tijdens de slotshow brengen de 13 finalisten van het project een zelfgeschreven nummer en wordt de winnaar uitgeroepen.

Violancia werd in 2010 opgericht in Rotterdam door Matthijs Spittel, om de jongeren in zijn wijk op het juiste pad te houden. Het project wil via muziek (zinloos) geweld bespreekbaar maken voor slachtoffers en daders. De deelnemers schrijven en produceren zelf hun nummers.

Na een wervingscampagne in juli en augustus 2017 meldden 111 jongeren zich aan voor het Violencia Showcase project. Vervolgens selecteerde de jury 25 deelnemers, op basis van hun demo, motivatie en visie op het thema. De geselecteerden vormen een mooie mix van jongeren van 15 tot en met 27 jaar met diverse achtergronden.

Deze 25 Vlaamse jongeren volgden vanaf september verschillende workshops en groepsactiviteiten en schreven elk een eigen nummer. Via Social Media en Spotify koos het publiek zijn favorieten, en selecteerde de jury uiteindelijk de 13 finalisten.

Entree is gratis! Gelieve tickets wel te reserveren, zodat je zeker bent van jouw zitplaats.

Praktisch

  • gratis:

ONTDEK NATIVE!

De innovatieve en organische bistro Native palmt in 2018 onze keuken in. Goesting in seizoensgebonden en lokaal eten? Reserveer dan hier je plekje.

De Grote

Credits

Violencia wordt mede ondersteund door de Stad Antwerpen, ING mecenaatsfonds, Vlaamse Overheid Departement Cultuur, Jeugd en Media en Arenberg.