Rachida Lamrabet

Vertel het iemand

Woord

Tickets

Een beklemmende roman over hoe mensen elkaar nooit echt kennen. Even lyrisch als genadeloos beschrijft Lamrabet haar personages tijdens hun zoektocht naar een onbereikbare waarheid.

De jonge Amazigh wordt bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog naar het Franse front gestuurd en komt terecht in een wereld waar niets is wat het lijkt. Hij schrijft zijn ervaringen neer in een dagboek: het verhaal van zijn jeugd, de oorlogsgruwel en het racisme van de officiers. Dat laatste komt hem duur te staan, want wat hij in zijn dagboek noteert, wordt tegen hem gebruikt in een proces wegens hoogverraad.

Juriste en auteur Rachida Lamrabet debuteerde in 2007 met de roman Vrouwland. Met Een kind van God won ze de BNG Nieuwe Literatuurprijs. Lamrabet schrijft ook theaterteksten, zoals Belga. In 2017 verscheen het essay Zwijg, allochtoon!

Inleiding door uitgever Harold Polis. Annabelle van Nieuwenhuyse praat met Rachida Lamrabet over haar roman. Acteurs Rashif El Kaoui & Ikram Aoulad L'Ahcen brengen het boek tot leven. De Brussels-Marokkaanse zangeres Fatoum zorgt voor het muzikale intermetzo.


Praktisch

Duur: 20:15 - 21:30

Deze voorstelling is gratis.
Kom op tijd, want VOL is VOL.

De Grote

Credits

foto: Koen Broos

i.s.m. De Groene Waterman