Toen ma naar Mars vertrok

Theater
Jonge Makers

Tickets

18.02.18
16:00

Terwijl sommigen zich al voorbereiden op het bewonen van Mars voltrok zich decennia geleden al een soortgelijke gebeurtenis. Moeders die vanuit vele windstreken in Nederland en België aanmeerden en zich moesten redden in een wereldvreemde omgeving. Tegen deze achtergrond zoomen kinderen van moeders in op het verhaal van aankomen, vestigen en vertrek. Wat waren haar beweegredenen om te vertrekken? Hoe voltrok de reis zich? En besloot ze haar anker uit te gooien of te blijven dobberen tussen vertrek en aankomst? Hoe verhouden haar kinderen zich tot de plek van aankomst en wordt het wellicht weer tijd om te vertrekken?

In een tragikomische en liefdevolle voorstelling met o.a. film, poëzie, theater en muziek wordt één verhaal over de moeder verteld; vanuit het perspectief van verschillende verhalenvertellers.

Toen ma naar Mars vertrok is een vervolg op de succesvolle theatervoorstelling Mijn vader, de expat & Oumi, die in 2015 onder toeziend oog van Koningin Máxima tweemaal in een uitverkocht Carré de tour afsloot.

Toen ma naar Mars vertrok

Praktisch

  • € 16

Duur: 16:00 - 17:50


De Grote

Credits

Artistieke leiding Abdelkarim El-Fassi | Artistiek Advies Christiaan Mooij | Met: Abdelkarim El Baz, Stephanie Emanuelson, Stryder, Haci Tekinerdogan, Gery Mendes en Sahand Sahebdivani | Campagnebeeld: Laisa Maria