Mira

Theatertour Plaats

Muziek

Tickets

Mira

In 2016 is het tien jaar geleden dat Mira haar eerste langspeler uitbracht, In De Daluren. Ze had met de single In De Fleur meteen een Vlaamse klassieker te pakken. Niet veel later volgde Stukken Van Mensen, dat met radiohits als Grenzen en Checken Checken Checken opnieuw een schot in de roos was. Ook Mira’s derde album werd in de pers omschreven als ’een collectie oerdegelijke songs’, en bracht haar op Nekka Nacht 2012, waar ze hoge ogen gooide met een eigenzinnige cover van Willem Vermanderes Onderweg.

In september wordt Tien jaar Mira Bertels gevierd met het fonkelnieuwe vierde album Plaats, opnieuw een typisch Mira-werkstuk. Breekbaar én krachtig, soms speels en cabaretesk, maar altijd indringend en oprecht. Mira tourt samen met muzikantes Anneleen Boehme en Juno Kerstens.

Support : ZeeSter

ZeeSter is het Nederlandstalige elektropop project van Annelies Tanghe (Iza), dat voor het eerst opdook in 2014 met Drink en Dans. Het nummer zwom op mysterieuze wijze door de radio en ontketende een ware zoektocht naar de identiteit van de groep.

In 2016 stelde Zeester een tweede EP voor in de AB, live samen met allround muzikant Sam Janssens en sirene Roselien Tobbackx. In het najaar volgt er een nieuwe single, geproduced door Jean-Marie Aerts, en uitgebracht op het label Quest4.
Live laat ze de beats even op de bodem liggen en komt ze met gitaar en stem boven water om enkele solo-concerten te geven.

Praktisch

  • € 18.5
  • € 15.5 (-26 jaar of A-kaart in ruil voor 10 punten)

Staand

De Kleine

Credits

Met: Mira Bertels: piano, stem | Anneleen Boehme: contrabas, zang | Juno Kerstens: cello, contrabas, zang

Foto: Peggy Schillemans