Black Men And Mental Health

The Bench + Bully

Theater
Dans

Tickets

THE BENCH

Kan iemand z’n eigen vijand zijn? Kan een gedrevenheid voor iets zo groot zijn dat het een handicap wordt? The Bench is een toneelstuk dat handelt over de complexiteit en strijd die gepaard gaat met het kunstenaarschap. Hierin zien we de perverse liefdesrelatie tussen een kunstenaar en zijn kunst.
Hij stelt zichzelf, zijn talenten en zelfs de positie van de kunstenaar in de samenleving in vraag. Het dilemma van oprecht geloven dat hij een kunstenaar is verbonden met het feit dat hij geen kunst lijkt te kunnen maken, frustreert hem uitermate en drijft hem tot het uiterste... Door frequente bezoeken aan The Bench heeft hij schijnbaar willekeurige gesprekken met verschillende mensen die dan toch niet zo willekeurig blijken te zijn.
Kan hij wakker worden uit zijn nachtmerrie of is de aangedane schade onherroepelijk?

The Bench is een stuk geschreven en geregisseerd door Prince K. Appiah, een master drama student op het conservatorium van Antwerpen.
Met Prince K. Appiah, Daniel Djissenou, Gloria Abena Biney en Fadil Siraj Cole.

De voorstelling wordt gespeeld in het Engels.

BULLY

BULLY -Because U Loved Loathing Yourself- is de eerste dansvoorstelling waar Tomas Ntamashimikiro de danswereld mee betreedt. Vertrekkend van onderzoek naar pesten in 2018 ontstond er een eerste vorm, maar mettertijd ontwikkelde de voorstelling verder dan het oorspronkelijk onderwerp. Want in deze voorstelling, stelt hij de vraag: 'Wat als we depressie zien als een vorm van onszelf te pesten?'

In BULLY stellen 3 dansers één gebroken ziel voor die met zichzelf worstelt. Begeleidt door de muziek van jazz muzikant Fender Mackenson Rooms, gaan we doorheen een hele mentale reis. Van het diepte- tot het hoogtepunt zien we hoe depressie zich ontwikkelt binnen het hoofd van iemand. Wat gebeurt er binnen een vicieuze cirkel van zelfhaat en schuldgevoelens? Vanwaar komen deze gevoelens? En wat gebeurt er als je de cirkel probeert te doorbreken?

Work In Progress
Choreografie: Tomas Ntamashimikiro | Dans: Remy Mpuki, Gianni Rodney Smith, Danys Vanderhaegen | Muziek: Fender Mackenson Rooms | Tekst: Burezi Turikumwe

Praktisch

  • € 5

20:30 Bully
21:00 nabespreking
21:15 pauze
21:30 The Bench
22:15 nabespreking
22:30 einde

In het kader van Black History Month

De Kleine