Ansatz der Maschine

Surround Show

Muziek

Tickets

Voor fans van: Efterklang, DJ Shadow, Hanne Hukkelberg en Aphex twin

Ansatz der Maschine speelt voor de gelegenheid in uitgebreide bezetting en plaatst niet alleen luidsprekers voor maar ook achter én boven het publiek. Zelfontworpen visuals worden geprojecteerd op verschillende vlakken. De surround show is opgebouwd als de soundtrack van een film die nog geschreven moet worden. Verwacht je aan knisperende en verhalende indietronica die doorheen de ruimte schiet.
Het resultaat is een fascinerend en meeslepend geheel.

Dat vond ook de aanwezige pers die aanwezig was op één van beide uitverkochte première shows in Muziekclub N9, waar Ansatz Der Maschine in 2017 ‘artist in residence’ was:

Luminous Dash: "In één woord: indrukwekkend"
daMusic: "Omsingeld door briljant geluid"
Dirk Steenhaut: "een fantastische, filmische trip met gelaagde composities"
Rootstime.be: "Na het concert twijfelde niemand in de volledig uitverkochte zaal dat de N9 met deze band een schitterende keuze had gemaakt. De staande ovatie na het concert was daar het mooiste bewijs van."

Ansatz Der Maschine was onlangs ook te gast in het Radio 1 programma Wonderland met een interview + live sessie: https://radio1.be/ansatz-der-maschine-speelt-nieuwe-surround-show-wonderland

Ansatz der Maschine

Praktisch

  • € 12
  • € 10 (-26 jaar of studenten op vertoon van studentenkaart)
  • € 10 (A-kaart in ruil voor 10 punten)

Staand concert.

De Kleine

Credits

Met: Jan Dhaene (drums), Gianni Marzo (gitaar), Seraphine Stragier (cello / harp), Wouter Mattelin (lapsteel/ zingende zaag), Sophia Ammann (vocals, 4 songs), Sander Lambrecht (electronics) en Mathijs Bertel (viool, voices, electronics)