Prateek Kuhad

Support: Mauger

Muziek

Tickets

Sinds 2015 scheert de Indische indie-muzikant Prateek Kuhad hoge toppen met zijn debuut In Tokes and Charms . Het album was niet weg te slaan uit de media, waardoor Kuhad zijn status van beste doorbraak stevig betoneerde – niet enkel in India, maar in de hele wereld. Zo nam hij een MTV Europe Music Award mee naar huis, won hij Indie Album of the Year op iTunes, werd Beste Pop Artiest gekroond op de Radio City Freedom Awards én wist hij de eerste plaats te veroveren in de prestigieuze International Songwriter Competition. Die laatste lanceerde trouwens al artiesten als Gotye en Passenger – dat belooft dus! Zijn songs doen denken aan bands als The Tallest Man on Earth en The Head and the Heart. Wat zijn muziek anders maakt? Kuhad’s unieke kijk op de wereld en zijn levendige, rijke en filmische songteksten.

SUPPORT: MAUGER

In het begin deed gitarist Mauger Mortier zijn ding als singer-songwriter, maar met Jan Duthoy en Jakob Nachtergaele - tien jaar dienst bij Absynthe Minded - en Matthias Debusschere (ex-Sioen) vond hij gelijkgestemde zielen.
Less is more bij MAUGER. De vier brengen hun pretentieloze en uitgepuurde indiepop zonder franjes, met verrassende melodieën en rake arrangementen. Hun debuutalbum Sunday Competition kreeg lovende reacties van de pers in België en Nederland en 4 songs werden opgepikt door de nationale radio (o.a. stubru & Radio 1). Ze stonden al in De Roma, De Vooruit, Leffingeleuren. Verwacht je aan een set die je het ene moment vrolijk rond doet springen en enkele minuten later stil je adem doet stokken.
Fans van Eels, Bon Iver, Phosphorescent, Midlake, Calexico,… zullen dit zeker appreciëren!

Praktisch

  • € 15
  • € 12 (-26 of op vertoon van studentenkaart)
  • € 12 (A-kaart in ruil voor tien punten)

TIMING

  • 20:30-21:15 Mauger
  • 21:45-22:45 Prateek Kuhad

Kleine Zaal - staand

De Kleine