Reena Riot

Support: Catbug

Muziek

Tickets

Eindelijk… Bijna 7 jaar na de finaleplaats in Humo’s Rock Rally komt Reena Riot op de proppen met hun debuut NIX. Het werd voor Naomi Sijmons een lange zoektocht naar zichzelf, een zoektocht naar de essentie van muziek en een zoektocht naar die groep waarin ze kon floreren. Omringd door haar muzikale soulmatesJan Myny (Mel Dune), Alan Gevaert (dEUS, Chantal Acda), Bernd Coene (The Blues Vision) en Thomas Werbrouck (Krankland, Little Trouble Kids) komt Reena Riot tot wasdom als band.

NIX klinkt zoals het ontstaan is: bezield, doordacht, eerlijk en enigmatisch. Sijmons werd geboren onder een blues-(rock)gesternte, maar de plaat gaat verder, veel verder. De mis-en-scène: de eenzame Antwerpse dokken by night, waar de band op zichzelf terugplooide en een verleden begroef. De nacht braakte een album met tijdloze songs, waar Sijmons’ stem doorheen huilt, voortgestuwd door Coenes en Gevaerts organisch pulserende ritmesectie, als een gespleten kloppend hart.

Een volwassen debuut van Belgisch marmer: krijtwit en fragiel op het eerste zicht, maar gebeiteld uit één stuk en absoluut niet kapot te krijgen, met eenzelfde dramatiek als PJ Harvey ten tijde van To Bring You My Love.

In de pers

  • Voor een debuut als dat van Reena Riot plegen we nét geen moord **** in Focus Knack
  • Verschillende invloeden worden gebonden door haar wonderlijke stem, die zowel fel als onschuldig kan klinken **** in De Standaard

Reena Riot

Catbug

Catbug is het alias van Paulien Rondou, een singer-songwriter uit Antwerpen die in 2017 de finale van De Zes won. Met een pure en intimistische set met alleen zang en gitaar wist ze de jury te overtuigen van haar enorme talent. Haar inspiratie haalt ze bij artiesten als Joanna Newsom, Sam Amidon en Jesca Hoop. Haar muziek is sober en beeldend, innemend en ontroerend. Ze heeft alvast iets met katten, de nummers I like cats, I like hats en Catprince zijn daar het levende bewijs van.

Praktisch

  • € 12
  • € 10 (-26 jaar of student op vertoon van studentenkaart)
  • € 10 (A-kaart in ruil voor 10 punten)

TIMETABLE

  • 20:30 Support: Catbug
  • 21:00 Pauze
  • 21:20 Reena Riot
  • 22:35 Einde

Staand concert

De Kleine

Credits

Naomi Sijmons (Birds That Change Colour), Jan Myny (Mel Dune), Alan Gevaert (dEUS, Chantal Acda), Bernd Coene (Tiny Legs Tim, The Blues Vision) en Thomas Werbrouck (Krankland, Little Trouble Kids)

Foto: Karim Hamid