Bruno Vanden Broecke

speelt Socrates

Theater

Tickets

"Een leven dat zichzelf niet onderzoekt, is het leven niet waard"

Socrates, “vader van de filosofie”, leermeester van Plato, was de luis in de pels van de Atheense bevolking. Hij zette hen aan het denken door op ironische wijze kritische vragen te stellen bij al hun vanzelfsprekendheden. Wat hem niet in dank werd afgenomen: op zijn 70ste werd hij aangeklaagd en veroordeeld tot de doodstraf met de gifbeker.

In de theatermonoloog SOCRATES kijkt de meest legendarische filosoof uit de geschiedenis enkele uren voor zijn dood terug op zijn leven en denken.

De enthousiaste en lovende reacties van het publiek en de vraag vanuit de zalen deden Stefaan Van Brabandt en Bruno Vanden Broecke beslissen om SOCRATES ook in 2017-2018 een korte periode te hernemen.

In de pers

"Niet te missen." Filosoof Johan Braeckman

“Socrates is een warm en met zorg gemaakt eerste deel van een veelbelovende monologenreeks die de grootste denkers in het voetlicht plaatst omdat deze wereld meer dan ooit nood heeft aan hun verlicht, verzachtend en verrijkend denken. (…) In een regie van Stefaan Van Brabandt transformeert Bruno Vanden Broecke tot een vertederend eerlijke en twijfelende Socrates. Nooit gedacht dat we aan de lippen van een filosoof zouden hangen die al 2500 jaar gestorven is…” Els Van Steenberghe, Knack.

“Uitstekend geacteerde Socrates.” Hein Janssen, De VolkskranT

Praktisch

  • € 16
  • € 13 (-26 jaar, theateropleiding of A-kaart in ruil voor 10 punten)
  • € 3 (vt-statuut)

Duur: 20u15 - 21u25 - geen pauze

LABO

Aansluitend bij de voorstellingen Bruno Vanden Broecke speelt Socrates en Johan Heldenbergh speelt Marx organiseert Arenberg dit najaar twee filosofielessen over het gedachtegoed van deze denkers.
Filosoof en theatermaker Stefaan Van Brabandt neemt je de eerste avond mee in de wereld van Socrates, de tweede avond draait rond Marx’ werk.

Hij maakte voor Canvas de 8-delige filosofische documentaire-reeks “Het Voordeel van de Twijfel” en schreef ook het gelijknamige boek als verdiepende aanvulling op de tv-reeks. Wat zowel aan het boek als aan het tv-programma ten grondslag ligt, is de overtuiging dat het rijke gedachtegoed uit de filosofie nog steeds actueel, relevant en bevrijdend is en dat de denkbeelden van de grote filosofen uit de geschiedenis ons leven vandaag nog steeds kunnen verrijken, inspireren en verbeteren.

Praktisch
06.11 Over Socrates
18.12 Over Marx

Aanvangsuur 20:00 in BARBRUT
Maximaal 25 deelnemers
Inschrijven verplicht via publiekswerking@arenbergschouwburg.be

Kocht je een ticket voor “Bruno Vanden Broecke speelt Socrates” op 29.11 en “Johan Heldenbergh speelt Marx” op 16.01 of 17.01? Dan betaal je €10 voor de 2 lessen. Kocht je een ticket voor slechts één van deze voorstellingen? Dan betaal je €15 voor de 2 lessen.

De Grote

Credits

Concept, tekst en regie: Stefaan Van Brabandt | Spel: Bruno Vanden Broecke | Productie: De Verwondering | Coproductie: Het Zuidelijk Toneel, Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond, Arenbergschouwburg | Dramaturgie: Wannes Gyselinck | Techniek: Dimitri Joly | Foto: Bart Grietens


NIEUW: ONTDEK DE SYRISCHE KEUKEN IN BARBRUT

Proef heerlijke gerechten uit Syrië, gemaakt door From Syria With Love. Dat zijn 4 Syrisch-Belgische vrouwen met één gemeenschappelijke passie: koken. Samen toveren ze de lekkerste maaltijden op je bord; van humus, falafel en fatoosh tot burgul banadora en hareesh. Benieuwd naar hoe dat allemaal smaakt? Voor 15 euro ontdek je de Syrische keuken in BARBRUT.

De keuken is open van 18:30 tot 19:45; quick, easy & yummie! Reserveren kan via volgende link voor 29 november.
Online reserveren voor From Syria With Love kan tot 1 dagen voor de voorstelling.