We Are Not People (WANP)

Solomon x Sheba

Jonge Makers
Dans

Tickets

25.09.20
20:15

Door de gevolgen van het coronavirus is deze dansvoorstelling verplaatst naar 25.09.2020. Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gebracht. Nieuwe tickets zijn binnenkort beschikbaar.

In de derde productie van W.A.N.P. worden de legendes Solomon en Sheba door urban dans, voguing, popmuziek en beeld met creatief geweld naar het hier en nu gebracht.

Deze historische, culturele en religieuze iconen worden gebruikt om het spannende coming-of-age verhaal van twee jonge derde generatie migranten in beeld te brengen. Beide jonge dansers worden geconfronteerd met de taboes en vooroordelen die hun ontluikende seksualiteit en gemixte culturele achtergronden met zich meebrengen.

Een voorstelling over identiteit, cultuur, seksualiteit en de kracht van de liefde in al zijn vormen.

IN DE PERS

Artieste Rina Mushonga schreef samen met het collectief WANP (We Are Not People) het danstheaterstuk Solomon x Sheba. Beluister alvast het interview dat de muzikante had met BRUZZ: "We gaan in de voorstelling niet uitleggen wat gay is".

We Are Not People

We Are Not People is het initiële idee van regisseur/choreograaf Yves Ruth en muzikante Rina Mushonga. De eerste productie vond plaats in de Arenberg in Antwerpen in 2014. Ze rekruteerden heel wat dansers bij de danswedstrijd ‘So You Think You Can Dance’ en brachten een uitverkochte zaal in vervoering. Ook de tweede voorstelling U.FO. was te zien in de Grote Zaal van Arenberg.

Drie jaar later ontpopte WANP zich tot een autonoom gezelschap en is zo de eerste Urban Dance Theatre Company in België.

Praktisch

  • € 18
  • € 15 (-26 jaar of student op vertoon van studentenkaart)
  • € 15 (A-kaart in ruil voor 10 punten)
  • € 4 (Kansentarief)

Toegankelijk voor jongeren vanaf 10 jaar.

De Grote

Credits

Artistieke directie: Rina Mushonga en Yves Ruth | Choreografie: Sarah Hadadia en Mohamed Boujarra | Dansers: Julie Thomas, Joffrey Anane, Justine Theizen, Isabelle Audoan, Sarah Hadadia, Jérôme Louis & Hendrick Shaiina Ntela