Refugees for Refugees

Muziek

Tickets

Het ensemble Refugees for Refugees neemt je mee op een muzikale reis langs de Zijderoute, met topmuzikanten uit Syrië, Irak, Afghanistan, Pakistan en Tibet, die als vluchteling in België terechtkwamen. Hun liederen vertellen het verhaal van hun land van oorsprong en de weg die ze aflegden. Door bruggen te slaan tussen muzikanten uit verschillende tradities ontstaat er een rijk en innovatief geluid, dat symbool staat voor interculturele ontmoetingen in een diverse samenleving.

Voor het concert kan je komen proeven van heerlijke Syrische gerechten, gemaakt door From Syria With Love. Dat zijn 4 Syrisch-Belgische vrouwen met één gemeenschappelijke passie: koken. Samen toveren ze de lekkerste maaltijden op je bord; van humus, falafel en fatoosh tot burgul banadora en hareesh.

Na het eten organiseren we een vraag-en-antwoord-moment met Yara Al-Adib en Dara Sheikhi.
Yara is de drijvende kracht achter From Syria With Love. Ze bracht haar jeugd door in Damascus, woonde in Koeweit, Libanon en Italië en belandde uiteindelijk via haar werk als design consultant in België. Al die tijd bleef ze trots op haar Syrische roots en was ze vastbesloten om de begrippen “Syrië” en “vluchteling” te ontdoen van hun negatieve bijklank. Ze startte met From Syria With Love, gaf zo de kans aan Syrische vrouwen om zich te integreren in de Belgische maatschappij, en leerde Belgen kennismaken met de Syrische keuken.Dara vluchtte twee jaar geleden uit Syrië. Hij kwam terecht in het Opvangcentrum van Kapellen, waar hij met enkele vrienden de theatervoorstelling Dying for Life maakte. Momenteel werkt hij aan nieuwe theaterprojecten, is hij manager van een band en is hij actief als assistent publiekswerking in Arenberg.
Beiden delen een enorme passie voor hun werk en de droom van een wereld waarin vluchtelingen niet langer een negatieve stempel krijgen. We praten met hen over de weg die ze afgelegd hebben, hun projecten, het leven in België en hun visie op de vluchtelingenproblematiek.

Praktisch

  • € 10
  • € 8 (-26 jaar of A-kaart in ruil voor 10 punten)
  • € 3 (vt-statuut)

NIEUW: ONTDEK DE SYRISCHE KEUKEN IN BARBRUT

Proef heerlijke gerechten uit Syrië, gemaakt door From Syria With Love. Dat zijn 4 Syrisch-Belgische vrouwen met één gemeenschappelijke passie: koken. Samen toveren ze de lekkerste maaltijden op je bord; van humus, falafel en fatoosh tot burgul banadora en hareesh. Benieuwd naar hoe dat allemaal smaakt? Voor 15 euro ontdek je de Syrische keuken in BARBRUT.

De keuken is open van 18:30 tot 19:45. Reserveren kan via volgende link.
Online reserveren voor From Syria With Love kan tot 1 dag voor de voorstelling.

TIMING

18:30-19:20 Buffet From Syria With Love

19:30 Vraag-en-antwoordmoment met Yara Al-Adib (From Syria With Love) en Dara Sheikhi => vrij toegankelijk voor iedereen.

20:15 Concert Refugees for Refugees

De Grote

Credits

Foto's: Dieter Telemans