Compagnie Frieda

Pygmalion

Theater
Jonge Makers

Tickets

Love at first Sight #2
Festival van (nieuwe) makers
13-17 september 2017 op 8 locaties in Antwerpen
https://loveatfirstsight.be/home

Pygmalion - Première

‘You have to trust me. I need you on this one. I need you to trust me on this one. I know we make mistakes. Jenkins. Do you trust me?’

Pygmalion is een loflied over de mens als scheppend wezen door Eva Binon, Jason Dousselaere en Louise Van den Eede. In de schaduw van een donkere natuurkracht begint steeds opnieuw een vrolijk spel.
Pygmalion is een wilde beeldenstroom, een uitnodiging om scheppend te kijken. Alles verandert voortdurend. Net in datgene wat ontweken wordt, wordt het verhaal verteld.

Compagnie Frieda

Compagnie Frieda is een jong theatergezelschap (2009) dat verschillende disciplines samenbrengt op scène en daarbuiten. De leden van Compagnie Frieda willen met verwondering naar elkaar en naar de wereld kijken en de verontwaardiging omzetten in troostend theater. De kaart van de naïviteit trekken als wapen tegen het cynisme. Compagnie Frieda stelt dialoog, interactie en ‘kruisbestuiving’ voorop. In eerste instantie gebeurt dit binnen Compagnie Frieda zelf. In tweede instantie werken de vaste leden ook samen met andere makers. Zoals in De Bomma’s (2012), Een Oefening In Alleen Zijn (2012), Lampe (2013)en X Tot De Zoveelste (2015).

Eva Binon studeerde af aan de School of Arts Gent l KASK Gent als meester in de dramatische kunsten. Ze is vaste speler en maker bij Compagnie Frieda waar ze o.a. My dinner with Frieda (2009), WERELD, EINDE VAN EEN (2012) en Østerklan/k (2015)maakte. Bij KC De Werf maakte ze Een Meesterwerk (TAZ) en Gone, samen met Rilke Eyckermans en Arend Pinoy. Eva werkt geregeld samen met Tibaldus, o.a. voor Wanneer de paarden sterven (2012) en Persona (2013) en het recente Yvonne, prinses van Bourgondië (2016).

Jason Dousselaere (1979) studeerde in 2004 af als Moraalfilosoof te Gent. Tijdens zijn studies al was hij actief als speler en maker in zowel muziek als theater. Na de The Violent Husbands (winnaar Gents Rockconcours De beloften, tweede plaats Oost-vlaams Rockconcours, tweede plaats ‘Zo is er maar één’) richtte hij samen met Dijf Sanders ook het meer pop-georiënteerde Teddiedrum op, dat dankzij enkele radiohits overal snel opgepikt werd. Hij speelde in en maakte muziek voor verschillende theatervoorstellingen (Hendrik IV van Theater Stap, muziektheater bij Tangerijn/De Bijloke, Rudy, Have you rearranged the flowers? van Oshin Albrecht en Melissa Mabesoone, Østerklan/k van Compagnie Frieda & FroeFroe, Meeuw voor Vrijstaat O/KAAP). Jason was eveneens deel van de Emmy-genomineerde muziekdocumentaire/roadtrip Soundtrack van productiehuis Geronimo dat op Canvas werd uitgezonden.

Louise Van den Eede (1985) studeerde filosofie en journalistiek, maar raakte al gauw betrokken als dramaturge bij verschillende artistieke projecten. Samen met haar zus en actrice Ans van Eede stichtte ze in 2011 het theatercollectief Hof van Eede dat filosofische thema’s met ongebreideld enthousiasme en aanstekelijk acteerspel naar zijn hand weet te zetten.

Praktisch

  • € 12
  • Lovepas: € 27 (3 voorstellingen)

Koop je Lovepas voor 3 voorstellingen uit het Love at first Sight #2 aanbod.

Duur: 75 min. (geen pauze)

De online verkoop stopt om 10:00 op de dag van de voorstelling.Als er nog tickets beschikbaar zijn, kan je er steeds kopen aan de avondkassa.

De Kleine

Credits

Tekst, concept en spel: Eva Binon, Jason Dousselaere, Louise Van den Eede | Muziek: Jason Dousselaere | Beeld: Jan Palinckx, Tina Heylen en Nikè Moens | Productie: Compagnie Frieda | Coproductie: Het Bos, Arenberg & Love at First Sight |Met de steun van Vooruit, Les Ateliers Claus, KAAP
Foto: Jan Opdekamp

NIEUW: ONTDEK DE SYRISCHE KEUKEN IN BARBRUT

Proef heerlijke gerechten uit Syrië, gemaakt door From Syria With Love. Dat zijn 4 Syrisch-Belgische vrouwen met één gemeenschappelijke passie: koken. Samen toveren ze de lekkerste maaltijden op je bord; van humus, falafel en fatoosh tot burgul banadora en hareesh. Benieuwd naar hoe dat allemaal smaakt? Voor 15 euro ontdek je de Syrische keuken in BARBRUT.

De keuken is open van 18:00 tot 19:45; quick, easy & yummie! Reserveren kan voor 14 september kan online of via mail. Online reserveren voor From Syria With Love kan tot 2 dagen voor de voorstelling.