DOUBLE CINEMA: Aminata Demba // Inès Eshun

Pelikaanstraat 20 // Het Leven van Esteban.

Jonge Makers

Tickets

PELIKAANSTRAAT 20

Wat zijn de gevolgen van migratie op de persoonlijke levens van de generaties die volgen? Aminata Demba reist naar Mali in het voetspoor van haar overleden vader. In Mali is “aller en aventure” een bekend gezegde. Jonge mannen worden er aangemoedigd om elders dan in hun eigen nest de vleugels uit te slaan om een échte man te worden. Ook haar vader vertrok als jonge Malinese nomade uit zijn geboorteland om de wereld rondom zich te ontdekken. Zijn avontuur bracht hem in verschillende Afrikaanse landen maar uiteindelijk kwam hij begin jaren zeventig als expat terecht in de diamantsector van Antwerpen. Een tijdelijk plan werd permanent verblijf.

Via haar zoektocht komt ze in aanraking met de huidige generatie twintigers in Mali. Ze ontmoet ambitieuze vertrekkers, blijvers en terugkeerders.

Haar reis leidt tot ingrijpende persoonlijke verhalen, tot confronterende momenten, maar vooral ook tot inzichten die voor vele jongeren herkenbaar zullen zijn, zowel in Mali als België, ongeacht hun afkomst.

Een documentaire van Leslie Verbeeck, Aminata Demba en Marijn Duijvestein © 2017 met steun van het Fonds Pascal Decroos en Vranckx en de Nomaden

HET LEVEN VAN ESTEBAN

Esteban groeit op met zijn alleenstaande moeder, zijn vader kent hij niet. Op zoek naar zichzelf ontdekt Esteban dat zwemmen nét zoals het leven zelf is. ‘Het Leven van Esteban’ is een opmerkelijk levensverhaal van een jonge man die bestemd is om Olympisch zwemmer te worden.

Praktisch

  • (GRATIS maar reserveren aanbevolen)

Opgelet, deze voorstelling gaat door in DE Studio

DE Studio