MAP: David Joao (aka Ramos Sama)

Paralelo/Parallel

Dans

Tickets

Paralelo/Parallel gaat op zoek naar het thuisgevoel in Antwerpen, een stad met 177

nationaliteiten. Je hoort kleine verhalen die zelden gedeeld worden: waargebeurde feiten over geluk, liefde, verdriet, verontwaardiging en onderdrukking. Een soort van ‘everyday stories’ over vragen als ”Waar voel je je thuis en waarom?” en “Waar komen we parallel samen in gedachten, emoties, gevoelens en meer?

Danser en performer David Joao, lid van het collectief Osei Bantu, werkt voor deze voorstelling samen met een danser en slam- en zangtalent Junior Akwety.

​David Joao

David Joao is een jonge Belg van 29 jaar met Angolese Roots. Hij herinnert zich van in Angola dat dans en muziek altijd aanwezig zijn. Eind jaren ‘90 maakte hij kennis met ‘Kuduro’, een Angolese muziek- en dansstijl. In die periode was dans een manier van leven en omgaan met moeilijke tijden. Van 1997 tot 2001 is David danser/performer bij Muchuchos Do Gaston in Angola. Hij werkte er samen met Tony Amado, die de grondlegger is van de populaire Kuduro-stijl in Angola. Later in Nederland was hij vaste danser in de Compagnie Jos Doisra in Nederland. Bij aankomst in België, ondertussen 8 jaar geleden, werkte hij voor projecten van Let’s Go Urban, MAF, Kunstbende, ISHcompany, Konichiwa crew, SINCOLLECTIEF, Sfinx, Kavka, Mestizo Arts Platform, Dansdocent surfkamp Board X, Kunstbende-begeleider en twee jaar geleden richtte hij het art collective ‘Osei Bantu’ op.

Praktisch

  • € 10 (ABONNEMENT: 2 MAF voorstellingen = € 15 | 3 MAF VOORSTELLINGEN = € 22,50 | 4 MAF VOORSTELLINGEN = €30)
  • € 8 (-26 ABONNEMENT: 2 MAF voorstellingen = € 10 | 3 MAF VOORSTELLINGEN = € 15 | 4 MAF VOORSTELLINGEN = €20)
  • € 3 (Kansentarief)

Tijdens de voorstelling wordt er gebruik gemaakt van een stroboscoop.

De Kleine

Credits

CONCEPT & PRODUCTIE: DAVID JOAO / DANS: DAVID JOAO & JOSEPH GARBAR / SLAM: JUNIOR AKWETY / MUZIEK & GELUID: JONAH SEGERS, DAVID JOAO & LITO SILVA / MET STEUN VAN: CCBE, RATAPLAN, FAMEUS &

W I P C O O P/MAP