Karen Sibbing & Samara Hersch

ODE

Theater
Jonge Makers

Tickets

Love at first Sight #2
Festival van (nieuwe makers)
13-17 september 2017 op 8 locaties in Antwerpen
https://loveatfirstsight.be/home

ODE

Toen actrice Karen Sibbing zag wat de ziekte van Alzheimer bij haar oma aanrichtte, werd ze geraakt door de tragiek, maar ook door de absurditeit en humor die opborrelen als geheugen, geschiedenis en identiteit vervagen. Stof voor haar eerste eigen voorstelling, samen met de Australische regisseur Samara Hersch. ODE is een intieme voorstelling over de fysieke, mentale en emotionele reis van een vrouw die zichzelf verliest.

​Karen Sibbing & Samara Hersch

Karen Sibbing (1979) studeerde in 2006 af als docent/theatermaker aan de Fontys Academie voor Theater en emigreerde vrijwel meteen daarna naar Australië, vanwege de liefde. Omdat ze ook acteerambities had, begon ze aan de opleiding aan de The Victorian College of the Arts (VCA) in Melbourne. Tijdens het tweede jaar aan het VCA ontmoette Karen Samara, en daaruit rolde in 2012 de gezamenlijke voorstelling NOA. Het samenwerken beviel zo goed, dat er meer plannen bedacht werden en ze elkaar over en weer adviseerden en coachten. Sinds 2015 speelde Karen Sibbing in Complexity of Belonging, een project van Falk Richter en Anouk van Dijk, dat zowel in Australië als Nederland speelde en nog steeds over de hele wereld toert. In datzelfde jaar keerde Karen ook terug naar Nederland, samen met man en kind.

Samara Hersch behaalde in 2010 een Master Theater aan het Victorian College of the Arts in Melbourne, Australië. Ze ontving in 2015 de Realise Your Dream Award van de British Council. In 2015 was ze regisseur-in-residentie in het Malthouse Theatre en lid van het Melbourne Theatre Company’s Women’s Director’s programma. Ze is inmiddels aangenomen bij de Das Graduate School in Amsterdam voor een tweejarige Master regie.

Samara: “Het kenmerkende voor mijn samenwerking met Karen is dat we proberen de onuitgesproken stemmen te laten klinken, met name van vrouwen. Zij hebben niet altijd een kans gekregen zich uit te spreken, wat hen motiveert, hoe ze zich voelen. Door het theater een open plaats van verbeelding te laten zijn, kunnen we hun een stem geven.”

Karen Sibbing: “Wat ons betreft is het geen triest verhaal over een vrouw die zichzelf verliest. Het is eerder een ode aan de verbeelding. Zelfs als je het allemaal niet meer weet, hoeft dat niet beperkend te zijn, er kunnen ook talloze andere realiteiten – triest, absurd, tragisch, klunzig – opengaan. Misschien kun je het vergelijken met Alice in Wonderland: als zij in het gat springt, kan ze maar een kant op, maar dat brengt haar op onvermoede plekken en laat haar allerlei spannende dingen beleven. Dat is een beetje wat wij proberen over te brengen met ODE.”

Praktisch

  • € 12
  • Lovepas: € 27 (3 voorstellingen)

Koop je Lovepas voor 3 voorstellingen uit het Love at first Sight #2 aanbod.

De online verkoop stopt om 10:00 op de dag van de voorstelling. Als er nog tickets beschikbaar zijn, kan je er steeds kopen aan de avondkassa.

De Kleine

Credits

regie: Samara Hersch | concept en spel: Karen Sibbing | sounddesign en compositie: Joost van Dijk | techniek en lichtontwerp: Lida Bos | productie: [prod]nu (NL) | coproductie: De NWE Vorst (NL), Het Zuidelijk Toneel (NL), | Villanella en l’Avventura (NL) m.m.v. Het Boekenschop Tilburg (NL) | foto: Kim Pattiruku


NIEUW: ONTDEK DE SYRISCHE KEUKEN IN BARBRUT

Proef heerlijke gerechten uit Syrië, gemaakt door From Syria With Love. Dat zijn 4 Syrisch-Belgische vrouwen met één gemeenschappelijke passie: koken. Samen toveren ze de lekkerste maaltijden op je bord; van humus, falafel en fatoosh tot burgul banadora en hareesh. Benieuwd naar hoe dat allemaal smaakt? Voor 15 euro ontdek je de Syrische keuken in BARBRUT.

De keuken is open van 18:00 tot 19:00; quick, easy & yummie! Reserveren kan via volgende link voor 16 september of via mail.
Online reserveren voor From Syria With Love kan tot 2 dagen voor de voorstelling.