Mulatu Astatke

Nubya Garcia + Jungle By Night + Collective Conscience

Muziek

Tickets

MULATU ASTATKE

De legendarische en illustere Mulatu Astatke is de grondlegger van Ethiojazz. Zijn muziek is een opzwepende en unieke blend van jazz, latin, pop, afro-funk, Caraïbische reggae en traditionele Ethiopische muziek. Bijzonder herkenbaar dankzij de funky baslijnen, jazzy saxofoons, fuzzy gitaren, Afrikaanse melodieën en het betoverende spel van Mulatu Astatke op de vibrafoon. Destijds studeerde hij als eerste Afrikaanse student af aan het befaamde Berklee College of Music. Astatke is een muzikaal genie die zowel pianist, organist, vibrafonist en percussionist, als componist en arrangeur is. Hij werkte onder andere samen met een van de grootste Amerikaanse jazzlegendes Duke Ellington. In Europa raakte hij vooral bekend door zijn magistrale soundtrack bij Broken Flowers van regisseur Jim Jarmusch. Ondertussen speelt hij wereldwijd voor volle zalen en zijn we bijzonder blij dat hij de centrale gast is van deze editie van But Is It Jazz?

​NUBYA GARCIA

Londense saxofoniste Nubya Garcia is een van de drijvende krachten achter de huidige jazz-revival in Engeland. Ze speelde eerder al mee met jungle producer Congo Natty, Kiko Bun, Polar Bear en Yussef Kamaal. Gilles Peterson is een grote fan van Nubya en nu staat ze klaar om de wereld te veroveren met haar unieke en straffe sound.

COLLECTIVE CONSCIENCE

Ooit gestart als een doordeweekse rockband, maar al vrij vroeg ontdekten ze dat hun passie meer bij het elektronische lag. Doorheen de jaren evolueerde de sound van de band naar een melting pot van jazz, hip hop, elektro en alles daar tussenin. Geïnspireerd door artiesten als Flying Lotus, Robert Glasper Experiment en Pomrad. In maart verscheen hun eerste EP Prayer die ze op gepaste wijze voorstelden in Het Bos. Ondertussen zijn ze geselecteerd voor De Nieuwe Lichting 2018 van Studio Brussel. Live mag je een cross-over show verwachten met veel audiovisueel spektakel.

JUNGLE BY NIGHT

Jungle by Night is de perfect dansbare afsluiter van But is it Jazz. Met hun mix van Nigeriaanse afrobeat, Ethiopische jazz en indiepop veroveren deze jonge wolven wereldwijd harten. De band krijgt iedereen aan het dansen met hun aanstekelijke enthousiasme en fijne grooves, van Tokio tot Groningen en van Glastonbury tot Couleur Café.

DJ COURT-A-SOCK

DJ Court-a-Sock (Grazzhoppa's DJ bigband, Beatdrunx) zorgt voor de nodige dosis funky beats.

But is it jazz?

But is it jazz? is een live performance concept, waar nieuwe of avontuurlijke op jazz geïnspireerde cross-over muziek centraal staat.

Praktisch

  • € 28.5
  • € 25.5 (- 26 jaar of A-kaart in ruil voor 10 punten)

TIMING

19:00 Doors open
19:30-20:00 Collective Conscience
20:15-21:00 Nubya Garcia
21:15-22:30 Mulatu Astatke
22:45-23:30 Jungle By Night

Festival

Credits

NIEUW: ONTDEK DE SYRISCHE KEUKEN IN BARBRUT

Proef heerlijke gerechten uit Syrië, gemaakt door From Syria With Love. Dat zijn 4 Syrisch-Belgische vrouwen met één gemeenschappelijke passie: koken. Samen toveren ze de lekkerste maaltijden op je bord; van humus, falafel en fatoosh tot burgul banadora en hareesh. Benieuwd naar hoe dat allemaal smaakt? Voor 15 euro ontdek je de Syrische keuken in BARBRUT.

De keuken is open van 18:30 tot 19:45; quick, easy & yummie! Reserveren kan via volgende link voor de voorstelling van 11 november.
Online reserveren voor From Syria With Love kan tot 1 dag voor de voorstelling.