Members of Morpheus

Morphine Tribute

Muziek

Tickets

Middenin het lijzige gitaargeweld dat de alternatieve muziekscene in de jaren negentig sierde, stond mens en muzikant Mark Sandman garant voor donkere poézie, door jazz geïnspireerde, bezwerende rock-parels met een vette knipoog naar de blues-geschiedenis. Morphine was een een buitenbeentje in die periode. Van meet af aan viel de band op door hun gitaarloze opzet (drums, baritonsax, tweesnarige slide-bass en de doorrookte stem van Sandman). Waar Frank Black het einde van The Pixies besloot, begon Morphine aan een zegevierende opmars. Hun debuut Good(1992), opgevolgd door Cure For Pain (1993) plaatste het trio middenin het turbulente nachtleven van Boston, Massachusetts. In de twee volgende albums, Yes (1995) en Like Swimming (1997), werd langzaam een nieuwe invloed en sound naar voor gebracht. Hun zelfomschreven 'low-rock' kreeg een haast oriëntaalse twist, dat vooral op het laatste postuum uitgebrachte The Night (2000) floreert.

Tijdens de Europese tournee in 1999 bezwijkt Mark Sandman aan hartfalen. Op de affiche van het kleine Nel Nome dell Rock festival in het Italiaanse Palestrina staat ondermeer Queens Of The Stone Age geprogrammeerd. In de rockumentaire Cure For Pain (2011) zien we een nog steeds een erg geëmotioneerde Josh Homme zijn relaas doen van het tragische voorval...

Plots en veel te vroeg heengegaan, echter niet zonder indruk achter te laten! Nu, twintig jaren na het onverwachte overlijden van de nachtelijke rock-dichter roept het Antwerpse Members Of Morpheus Express Morphine terug op het podium. Met eenzelfde sobere bezetting geven Members Of Morpheus Express de krachttoeren, de vertelkunst en muziek van Mark Sandman, Dana Colley, Jerome Dupree en Billy Conway een nieuw leven... Op vraag van Arenberg steken de Members het Deluxe Concert in elkaar, en zullen U meenemen in een opzwepende en buitenissige marathon van Morphine Hits!

Praktisch

  • € 10
  • € 8 (-26 of op vertoon van studentenkaart)
  • € 8 (A-kaart in ruil voor tien punten)
  • € 4 (Kansentarief)

De Kleine

Credits

  • Roos Janssens: bariton sax (De Kift, Capsule, Apocalypso Trio & Les Filles de Hirohito)
  • Roel Jacobs: tenor sax (The Internationals, The Seatsniffers, The Whodads)
  • Alfredo Bravo: drums (Blackie & The Oohoos, Flying Horseman, Slumberland, Black Flower)
  • Pol Geusens: slide bas (LBAedit, C.O.E.M., De Held, Filip Casteels Trio, Tone-Clusters)
  • David Klok: vocals (Deadfatso, LBAedit, Steve-Phill-Paul & Dave)
  • Bert Lezy: beeld