Afterwork: Jonas Meersmans

Monnift II

Muziek

Tickets

Jonas Meersmans stelt zijn gloednieuwe album 'Monnift II' voor in Arenberg. In het gezelschap van violiste Nikki Verlinden bijt hij de spits af van het nieuwe afterwork concept. Dit is een reeks gratis concerten op vrijdagavond.

'Monnift I' zag het levenslicht in 2017. Vijf akoestische gitaarsolo's bouwden op naar afsluiter 'Eindstrijd', een intrigerend duet met viool. Het album werd goed onthaald door de Belgische pers. Klara nam de woorden 'veelbelovend debuut' in de mond en het Amerikaanse magazine Fingerstyle Guitar Journal schreef: 'Jonas is one the few young modern players we really like. This is what makes the difference.'

Op het nieuwe album 'Monnift II' (2018) zet het solitaire gitaarspel een stap opzij. De focus ligt nu meer op interactie en compositie. De viool krijgt een prominentere rol, ondersteund door een occasionele koperblazer.

In zijn vroegere jaren nam Jonas vijf goed ontvangen albums op met het instrumentale kwartet Codasync. Hij schreef ook muziek voor kortfilms, waaronder het bekroonde debuut 'Broeders' van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Hij speelde op verschillende Belgische podia, onder meer in het voorprogramma van Ryley Walker.

Praktisch

Dit is een gratis voorstelling in BarLokal

BarLokal