10 stadsdichters op een rij

Mijn moeilijk lief

Woord

Tickets

29.05.20
20:15

Uitzonderlijke situaties vragen uitzonderlijke maatregelen. Uit zorg voor ons publiek en personeel hebben we beslist om deze voorstelling af te lassen naar aanleiding van het coronavirus. Ticketkopers worden hiervan op de hoogte gebracht.

Antwerpen was in 2003 de eerste Vlaamse stad die een stadsdichter aanstelde. Vanaf januari 2020 gaat Seckou als tiende stadsdichter aan de slag. Ze schreven samen ondertussen meer dan 100 gedichten over wat hen trof in Antwerpen.

Antwerpen Boekenstad en Arenberg nodigen in het kader van het Felix Poetry Festival alle stadsdichters uit voor een exclusief optreden, zij aan zij. Met Tom Lanoye, Bart Moeyaert, Ramsey Nasr, Joke van Leeuwen, Peter Holvoet-Hanssen, Bernard Dewulf, Stijn Vranken, Maarten Inghels, Maud Vanhauwaert én de nieuwe stadsdichter!
Een unieke kans om het verhaal van het stadsdichterschap helemaal te horen, van het Boerentorengedicht van Lanoye tot en met het Wie-is-het-spel van Vanhauwaert, met ongeziene footage, ongehoorde anekdotes en onvergetelijke poëzie.

Praktisch

  • € 12
  • € 10 (-26 jaar of student op vertoon van studentenkaart)
  • € 10 (A-kaart in ruil voor 10 punten)
  • € 4 (Kansentarief)

De Grote

Credits

foto (c) Koen de Wael

Een organisatie van Antwerpen Boekenstad i.s.m. Arenberg