Fatena's Poëziesalon

met special guest Amjad Nasser

Woord

Tickets

Stap binnen in het Midden-Oosten en wees welkom bij Fatena Al Ghorra.

Deze bijzondere Palestijnse dichteres werd geboren in Gaza City en kwam na een bewogen leven in Antwerpen terecht. Naast haar woorden, bracht ze ook haar dromen mee. De grootste? Een literaire ontmoetingsplek creëren waar toonaangevende dichters van hier en elders elkaar ontmoeten.

Met haar poëziesalon blaast Fatena nieuw leven in een belangrijke Arabische traditie. De beste dichters van twee werelden gaan hier met elkaar in dialoog. Violist Marwan Fakir en oedspeler Elias Bachoura voeren je van de Schelde rechtstreeks naar de Sahara.

Met: Fatena Al Ghorra, Mowaffk Al-Sawad, Maarten Inghels, Runa Svetlikova en speciale gast Amjad Nasser.

Amjad Nasser (Jordanië) is een van de meest gevierde Arabische dichters en werd meermaals getipt voor de Nobelprijs. Zijn gedichten vieren en bewieroken het dagdagelijkse, maar het opmerkelijkst zijn zijn prozagedichten, waarmee hij de Arabische poëzie een nieuwe weg deed inslaan. Na optredens op literaire festivals over de hele wereld (Medellín, Caïro, Rotterdam e.a.) doet hij nu ook Antwerpen aan.

Mowaffk Al-Sawad (Irak) ontvluchtte Irak op het einde van de Golfoorlog. Naast toneelschrijver, kunstenaar, redacteur en radiopresentator, is hij bovenal een dichter, die zich met hart en ziel inzet voor de Arabische literatuur en cultuur.

Maarten Inghels (België) is bezieler van de Eenzame Uitvaart en stadsdichter van Antwerpen. Hij werd door Gerrit Komrij het "wonderkind van de Vlaamse letteren" genoemd. Na vertalingen in het Engels, Duits, Frans, Kroatisch én Roemeens, zullen zijn gedichten op het poëziesalon ook in het Arabisch te lezen zijn.

Runa Svetlikova (België) debuteerde in 2014 met ‘Deze zachte witte kamer’. Met haar poëziedebuut won ze onmiddellijk de Herman de Coninck debuutprijs, de Jo Peters poëzieprijs én de Europese Bridges of Struga debuutprijs.

Fatena Al Ghorra (Palestina) is journaliste en dichteres. In 2014 publiceerde ze een eerste bundel in Nederlandse vertaling, ‘Gods bedrog’. Momenteel werkt ze aan de opvolger.


Praktisch

  • € 10
  • € 8 (-26 jaar of A-kaart in ruil voor 10 punten)

Duur: 20:30 - 22:00

Zittend op kussens.

De Kleine

Credits

Concept: Fatena Al Ghorra | Foto's: Ghada Hassanien
Productie: VONK & Zonen met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren en Arenberg