Tiny Legs Tim

Melodium Rag XL / Support: Dries

Muziek

Tickets

Op het vorig jaar verschenen album Melodium Rag gaat de Gentse bluesman Tiny Legs Tim op zoek naar de pure essentie. In duo met Steven Troch (mondharmonica) nam hij live & direct 12 akoestische nummers op met behulp van één enkele micro, een Melodium 42B uit de jaren ‘50. De reacties waren uitermate lovend en ook live werd resoluut gekozen voor dezelfde akoestische aanpak.

Voor deze theater tournee gaat Tim nog een stap verder en speelt hij met de volledige band akoestisch rond slechts 1 microfoon. De klank en ruimte die zo worden gecreëerd zijn van een natuurlijke schoonheid en zorgen voor een unieke auditieve ervaring voor het publiek. Zo direct, dynamisch, gedetailleerd en intiem klinkt live muziek nog zelden.

Tussen de nummers door vertelt Tim over zijn passie voor de blues - hoe die is ontstaan - en wat de muziek betekent in zijn leven. De luisteraar krijgt inzicht in de grote blues thema’s en de vertaling hiervan naar het eigen repertoire en het leven van de muzikant. Enkele goed gekozen covers maken de link tussen de oude traditionele Delta Blues en de hedendaags rootsblues van Tiny Legs Tim compleet.

Support: Dries
Vergezeld van gitaar en mondharmonica brengt singer-songwriter Dries Bongaerts intieme indiefolk. De charismatische frontman van New Rising Sun bracht in 2017 zijn eerste solo-album For The Light in Thy Heart uit. Muziek voor de fans van Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder.

Tiny Legs Tim

Dries

Praktisch

  • € 15.5
  • € 12.5 (-26 jaar of A-kaart in ruil voor 10 punten)

Ongenummerde zitplaatsen

De Kleine

Credits

Zang & Gitaar: Tiny Legs Tim
Mondharmonica: Steven Troch
Contrabas: Karel Algoed
Drum: Frederik van den Berghe