Lee Fields & The Expressions

Muziek

Tickets

Begin jaren zeventig maakte Lee Fields een aantal stomende funk- en soulsingles die intussen allemaal uitgegroeid zijn tot klassiekers. De expressieve Fields werd in die tijd geëerd met de bijnaam ‘Little James Brown’, maar een grote doorbraak bleef echter uit. Eind jaren negentig werd het oude werk van de zanger gelukkig definitief herontdekt en verwierf hij een cultstatus binnen de soulwereld.

Van funk, tot lo-fi blues en typische Southern soul, tot aan samenwerkingen met de Franse houseproducer Martin Solveig, Lee Fields did it all! Maar sinds zijn verbond met The Expressions, de huisband van platenlabel Truth & Soul, concentreert Fields zich vooral op traditionele soul uit de jaren vijftig en zestig. Sindsdien bracht hij vier nieuwe prachtplaten uit uit, met Emma Jean (2014) als laatste. Deze man is rauw, hees en teder!

PRE AND AFTERSHOW : DJ GROOVE MERCHANT

Met zijn ultrafunky, soulful en ultrasexy dj-sets is de Antwerpse DJ Groove Merchant al meer dan 35 jaar een vaste waarde en tegelijk een buitenbeentje in het Belgische clubwereldje. Zijn indrukwekkende vinylcollectie (+ 15.000) omvat het beste uit ‘black music’ van de afgelopen 45 jaar en is een onuitputtelijke bron voor zijn deejaysets: funk, soul, jazz, disco, boogie, acid jazz, jazz, hip hop, nu soul, soulful/jazzy/Latin/Afro house/beats, garage… zolang het maar een funky beat en een sexy, soulful vibe heeft. Met zijn jarenlange dj-ervaring en uitgebreide collectie kan Groove Merchant zowat elke club, party of crowd aan. In De Roma is Groove Merchant al enkele jaren een vaste waarde als dj voor afterparties (oa na Gregory Porter, Zuco 103, Lizz Wright, Nouvelle Vague...) die steevast uitmonden in bloedhete dansfeestjes. U weet dus wat verwachten na het concert van Lee Fields!

Praktisch

  • € 20.5
  • € 17.5 (-26 jaar of A-kaart in ruil voor 10 punten)

Staand/zittend

Timing

19:00 - Dj Groove Merchant
20:15 - Lee Fields & The Expressions
21:30 - Dj Groove Merchant

De Grote