NTGent

Koor

Theater

Tickets

Een film zonder beelden, maar met traag veranderend licht, geluiden, muziek, en de stem van Peter Verhelst.

Auteur en regisseur Peter Verhelst is sinds 2005 verbonden aan het ensemble van NTGent. Zijn bijdrage aan het NTGent-repertoire is bijzonder rijk. Hij vertaalde en bewerkte theaterklassiekers, schreef monologen en regisseerde verschillende voorstellingen, gaande van monologen als Lex, Nero en Africa, tot een groots opgezet muziektheaterstuk als Parsifal. Met KOOR keert Verhelst terug naar zijn wortels. De poëzie.

KOOR is de titel van een door Verhelst zelf samengestelde bloemlezing uit zijn eigen werk. Deze verscheen in 2017 ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van het poëziedebuut van Verhelst, en omspant dertig jaar dichterschap, van Obsidiaan (1987) tot Zing zing (2016). Anders dan in een klassieke bloemlezing herschreef Verhelst in KOOR zijn gedichten, die hij als nieuwe sterrenbeelden in een andere, verrassende samenhang laat verschijnen.

Dit is de grondstof voor een theaterproductie die Verhelst voor NTGent maakt en waarvoor hij opnieuw samenwerkt met muziekbewerker Kreng. Er zijn geluiden, er is licht, en er is Verhelst zelf.

Mindfulness on stage.

Praktisch

  • € 14
  • € 11 (-26 jaar, theateropleiding op A-kaart in ruil voor 10 punten)
  • € 3 (vt-statuut)

ONTDEK NATIVE!

De innovatieve en organische bistro Native palmt in 2018 onze keuken in. Goesting in seizoensgebonden en lokaal eten? Reserveer dan hier je plekje.

De Grote

Credits

Van en met Peter Verhelst | Muziekbewerking: Kreng | Foto: Jules August