Tamikrest

Kidal

Muziek

Tickets

Tijd voor de tweede generatie Toeareg-rockers. De band Tamikrest beschouwt zichzelf als ‘spirituele kinderen van Tinariwen’. Ze spelen rebelse en intens passionele Afrikaanse woestijnblues die de ontreddering en de lamentabele situatie in hun thuisbasis Kidal bijna tastbaar maken. Na hun debuutalbum Adagh en de succesvolle opvolger Chatma brengen ze met hun derde project Kidal als vanouds een verhaal over rebellie en verlangen naar vrede en rust. Voor de opname van hun nieuwe album trok de groep naar Bamako waar ze samenwerkten met producers Mark Mullholland en David Odlum.

Concert in het kader van l'Afrique c'est chic Festival

L’ Afrique c’est chic, onder die feestelijke naam slaan De Roma, ccBe en Arenberg de handen in mekaar voor een kleurrijk nieuw Antwerps festival dat volledig in het teken staat van de Afrikaanse cultuur. Verspreid over de drie locaties kan je je van 4 tot 21 oktober drie weken lang helemaal onderdompelen in al het moois dat het zwarte continent te bieden heeft.

Praktisch

  • € 14
  • € 11 (-26 of student op vertoon van studentenkaart)
  • € 11 (A-kaart in ruil voor 10 punten)
  • € 3 (Kansentarief)

Duur: 20:15 - 21:35 (zonder pauze)

De Grote

Credits

Ousmane Ag Mossa (stem en leadgitaar), Aghaly Ag Mohamedine (djembé en backing vocals), Cheick Ag Tiglia (bas, akoestische gitaar, backing vocals), Paul Salvagnac (lead- en ritmegitaar), Nicolas Grupp (drums en percussive)