Dominique Van Malder & Ride This Train

JOHNNY CASH, The Man and The Music

Muziek

Tickets

29.03.19
20:15

Het leven van Johnny Cash zit boordevol anekdotes en straffe verhalen en zijn muziek is een onwaarschijnlijke aaneenschakeling van klassiekers. De productie ‘Johnny Cash, The Man and The Music’ brengt die twee werelden samen in een cultureel verantwoorde avond.

Voor de muziek zorgt Ride This Train een zeskoppig gezelschap dat geldt als de beste Johnny Cash-coverband van België en omstreken. Ride This Train is een goed bewaard geheim dat klaar is om uw zaal op zijn kop te zetten. Al een jaar of drie spelen ze de pannen van het dak in café’s en op festivals. Nu zijn ze ervaren en geroutineerd, klaar om Johnny Cash een podium hoger te tillen.

Uiteraard passeren alle hits van Johnny Cash want zoals hij het zelf zei: “Er is maar één ding beter dan een hit van Johnny Cash en dat is een verzameling hits van Johnny Cash.” Staan dus zeker op de setlist: I walk the line, Folsom Prison Blues, A boy named Sue, Jackson, Ring of fire … De sympathieke muzikanten van Ride this train brengen ze met aandoenlijk respect en aanstekelijke liefde voor de countrymeester.

Maar naast de band, de hits en de vergeten parels zorgt de acteur Dominique Van Malder voor extra spelplezier, voor passie, humor en plezante informatie. Dominique Van Malder speelt Johnny Cash, nee, hij IS Johnny Cash. Hij raast door tientallen prettig gestoorde mijmeringen of staat stil bij de tragische passages uit een gekweld bestaan. De pillen, de pijn, de prijzen, de liefde, de diepe dalen en staande ovaties…
Met een knipoog en een kwinkslag, met een plaagstoot en een glimlach sleurt hij je mee in de
ongemeen boeiende wereld van Cash. Het publiek wordt een avondje ondergedompeld in het countrybad van de in 2018 vijftien jaar geleden overleden legende.

Boom-chick-a-boom nog aan toe!

Dominique Van Malder

Dominique Van Malder werd in Dendermonde geboren, tijdens een hittegolf, in het uitmuntende bordeauxjaar van 1976 en dit tijdens de Top 30 van Radio 2. Hij is tweeling (van sterrenbeeld) en groeit op in een arbeidersmilieu. In 1986 wint hij een lokale playbackshow als Wham! (en dat op zijn eentje).

Na zijn studies aan het Rits, richt hij samen met zijn klasgenoten Bronstig Veulen op en gaat aan de slag als acteur en regisseur bij Theater Antigone, waar hij ook deel uitmaakt van de artistieke kern. Dominique leert Joris Hessels kennen, ondertussen zijn partner in artistieke misdaden, en richt samen met hem Omroep Gaga op, een internetradio voor en door
psychiatrische patiënten. Daaruit ontstaat het mooie, warme Canvasprogramma
Radio Gaga.

Onderwijl maakt Dominique ook deel uit van Studio Orka, een organisch gegroeid
locatietheatergezelschap voor mensjes van 7 tot 107 jaar. Voorts speelt hij ook als
freelancer theater voor Bronks, Abattoir Fermé, Kopergietery, Theater Aan Zee,
Compagnie Cecilia, … en maakt uitstapjes in Film- en Televisieland (Offline, Belgica,
Vermist, Flikken, Witse, Safety First,…)

Samen met Tom Dupont en Wannes Destoop schreef Dominique de achtdelige reeks
‘Albatros’ over buikige Vlamingen op een retraite naar de Ardennen, waar ze deelnemen
aan een confronterend afslankingskamp. De reeks zal worden uitgezonden op Canvas.

Dominique woont in Sint-Amandsberg en heeft één grote held: zijn zoon.

Hij is grote fan van Johnny Cash. En vele vele anderen.

THE MUSIC / Ride This Train

In een originele en beklijvende set bezingt, looft en bezweert Ride This Train hun muzikale held. Zes straffe muzikanten die reeds ruim hun ‘sporen’ verdienden in diverse bands (Les Sacs à Sacs, Satellites, De Dolfijntjes,….) en die ieder publiek veroveren met hun gedeelde passie voor de ‘boom chicka boom’. Ride This Train plakt aan je vel als je eerste lief op familiebezoek, doet je dansen op Get Rhythm’ en Jackson, ontroert op de tonen van Hurt en rockt als de be(e)sten op Rusty Cage of Personal Jesus. Niet voor niets nu al ‘the most genuine tribute to The Man In Black’.

Ride This Train is opgericht in 2015 en stond reeds op het podium van o.a. CC De Spil, Grensrock, Mayday Mayday, Den Bras, Charlatan, Wap Doo Wap, De Scala, De Avonden, La Petite Fabriek, Den Ekster, Parkfeest, …

Praktisch

  • € 14
  • € 11 (-26 jaar of student op vertoon van studentenkaart)
  • € 11 (A-kaart in ruil voor 10 punten)
  • € 3 (Kansentarief)

Wegens mindere zichtbaarheid wordt er een korting van €3 voorzien voor de loges op het zijbalkon.

De Grote

Credits

Koen D'Haene: vocals | Els Meurisse: vocal | Piet Clarysse : lead guitar/slide guitar | Wouter Droesbreke: rhythm guitar/harmonica | Luc Byttebier: bass guitar | Dick Vanhoegaerden: drums/percussion

Dit is een productie van Boomchickaboom i.s.m. CC Het Spoor, Harelbeke.