Katrien Oosterlinck

Imagine Moving Rocks

Jonge Makers
Dans

Tickets

Een kleine publieksgroep arriveert in een lege theaterruimte. Acht tot twaalf mensen die elkaar kennen van ver of dichtbij. Ze werken of leven samen of in elkaars buurt: familie, vrienden, buren, collega's, kennissen. Een gids en een geluidsband begeleiden hen langs verschillende groepsopstellingen, fysieke acties en persoonlijke waarnemingen. Ze horen geluidslandschappen gecomponeerd uit alledaagse geluiden. Het ruimtegevoel van de scène varieert subtiel door lichtveranderingen.

In Imagine Moving Rocks vormen spelinstructies het dramatisch kader: de deelnemers zorgen voor de invulling, hun persoonlijke ervaring kleurt het verhaal. De klassieke codes van communicatie worden overboord gegooid en maken plaats voor een non-verbale, lichamelijke ontmoeting.

Wat ontstaat is een choreografie van beelden, die het resultaat is van een transformatieproces van alledaagsheid. Een esthetische ervaring die zorgt voor een symbolische, abstracte, bevreemdende of poëtische lading. Die lading is elke keer anders, omdat ze voortkomt uit een samenspel van de ervaringen, projecties en vormgeving van een steeds wisselende groep mensen.

Praktisch

Opgelet; deze voorstelling gaat door in DE Studio. Tickets enkel via loveatfirstsight.be en/of de ticketbalie van Het Toneelhuis. Tickets kunnen enkel in groepsverband gekocht worden door groepen van 8 tot 12 personen. Elke voorstelling duurt ongeveer 90 minuten.

DE Studio

Credits

concept katrien oosterlinck | lichtontwerp vic grevendonk | geluidsontwerp pol vanlaer | publieksgids tbc | coach lotte van den berg | productie wpzimmer

Foto: Caroline Mathieu