Fleur Khani

Homework

Theater
Jonge Makers

Tickets

In Homework beschrijft Fleur Khani het huis waarin ze opgroeide: half Perzisch, half Vlaams.
Haar moeder is een Europese arts en haar vader een Perzische schrijver. Terwijl ze een thuis bouwt, neemt Fleur je mee doorheen de verschillende kamers in het universum van haar beide ouders. Ze hebben een verschillende bibliotheek, een andere smaak voor interieur, uiteenlopende visies over religie en de wereld. De vragen waar elk opgroeiend kind mee geconfronteerd wordt, worden versterkt door deze culturele verschillen onder hetzelfde dak.

Waar hoor ik thuis? Waarom komen mijn ouders niet overeen? Ben ik een vreemdeling?

Homework is een eerlijk poging van een jonge artieste om de krijtlijnen van een continu evoluerende identiteit uit te tekenen.

Fleur Khani is een Brusselse muzikante, theatermaker en actrice. Ze studeerde theater aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen en daarna vervolmaakte ze haar eigen artistieke taal in het postgraduaat programma a.pass (Advanced Performance and Scenography Studies) in Brussel. In 2013 kreeg ze de danceWEB Scholarship (Wenen) voor haar performance werk dat de voorbije jaren getoond is in Wenen, Berlijn, London en Brussel. Ze werkte ook voor kunstenaars als Ivo Dimchev, Jeniffer Lacey, Michael Roskam, Claudia Bosse en anderen. In 2016 ontving Fleur Khani steun van de Vlaamse overheid voor de theatervoorstelling Homework.

Praktisch

  • € 12
  • € 10 (-26 jaar of A-kaart in ruil voor 10 punten)

Duur: 20:30 - 21:30

De Kleine

Credits

Tekst en spel: Fleur Khani | Dramaturgie: Greet Vissers | Geluid: Fleur Khani, Dries D'Hondt | Licht: Steven Brys | Technische ondersteuning: Flor Huybens | Co-productie: KunstZ, BL!NDMAN | Foto: Lucila Guichón

Homework werd gemaakt doorheen een reeks residenties in Pianofabriek kunstenwerkplaats (Brussel), Kaaitheater (Brussel), LOD (Gent), Kunstencentrum BUDA (Kortrijk), Cas-co (Leuven), kunstZ (Antwerpen), KAAP (Brugge), De School van Gaasbeek (Lennik), TAKT Dommelhof (Neerpelt), Rataplan (Antwerpen), Het Bos (Antwerpen).