Edith Leerkes

Hoe het gaat

Muziek

Tickets

We kennen haar als vaste gitariste van Herman van Veen. Edith Leerkes, die door pers en publiek als één van die uitzonderlijke gitaristen van de wereld wordt gezien, komt naar Antwerpen voor een concert. In de loop der jaren heeft Edith Leerkes vanuit haar klassieke vaardigheden een volstrekt eigen en herkenbare stijl ontwikkeld.
In het najaar van 2018 maakte zij de cd Hoe het gaat, veertien gezongen gedichten van de zojuist met de Prijs der Nederlandse Letteren onderscheiden dichter Judith Herzberg. De muziek maakten Herman van Veen, Marnix Dorrestein en Edith Leerkes.

Het concert bestaat uit ‘taal in muziek’, geflankeerd door instrumentale stukken en korte anekdotes over de teksten. Edith wordt begeleid door multi instrumentalist en zanger Marnix Dorrestein, tevens medecomponist en co producent van de cd.

Marnix Dorrestein

Marnix Dorrestein studeerde gitaar aan de popafdeling van het conservatorium in Amsterdam. Hij won in 2012 ‘De Grote Prijs van Nederland’ met zijn band Uber Ich?, waarvan hij de frontman was. Hij schrijft en produceert veel voor andere kunstenaars, speelt met zijn eigen bands IX en Ciao Lucifer en maakte onlangs met klassieke zangeres Nora Fischer het album Hush, Renaissance liederen in een hedendaagse uitvoering.

Edith Leerkes

Edith Leerkes was als klassiek gitarist lid van het vermaarde Amsterdams Gitaar trio en is sinds 25 jaar onderweg met Herman van Veen. Ze speelt in zijn voorstelling, schrijft regelmatig mee aan de muziek ervoor en in 2012 namen zij samen het initiatief voor de oprichting van het Herman van Veen Arts Center, een bruisend kunstencentrum in een natuurgebied net iets buiten Soest in Nederland.

Praktisch

  • € 20
  • € 17 (-26 jaar of student op vertoon van studentenkaart)
  • € 17 (A-kaart in ruil voor 10 punten)

Duur: 20:30 - 21:40 (zonder pauze)

De Kleine