Kristien Hemmerechts, Toon & Hein Van den Brempt

Het verdriet van Vlaanderen

Woord

Tickets

12.10.19
20:15

De deelname van Hein en Toon Van den Brempt aan de succesvolle Canvasreeks ‘Kinderen van de collaboratie’ is niet onopgemerkt gebleven. In het besef dat er veel meer te vertellen en te ontdekken viel, namen ze schrijfster Kristien Hemmerechts in de arm. Samen gingen ze op pad en op zoek naar de waarheid achter de taboes, de halve waarheden, de leugens en de mythes.

Met deze voorstelling vertellen, verbeelden en verklanken Kristien, Hein en Toon hun zoektocht. De sax en de mondharmonica van Hein, de cello van Toon en enkele welgemikte liederen nemen de toehoorders mee langs brieven, herinneringen en ontdekkingen.

Foto’s en tekeningen van Toons hand werpen soms een zacht, dan weer een scherp licht op deze tumultueuze en bij wijlen verscheurende familiegeschiedenis.

Vlaanderen heeft een lange traditie van zwijgen en toedekken wanneer het over de collaboratie gaat. Met ongekende moed en doortastendheid willen Hein en Toon die stilte doorbreken.

Tijd om de waarheid over die zwarte (!) bladzijden in onze nationale geschiedenis bloot te leggen en er de vele, vaak tegenstrijdige, gezichten van te laten zien.

Het gelijknamige boek verscheen in februari.

Het boek ‘Het verdriet van Vlaanderen’ kwam tot stand dank zij het Fonds Pascal Decroos voor Bijzondere journalistiek

Praktisch

  • € 12
  • € 10 (-26 jaar of student op vertoon van studentenkaart)
  • € 10 (A-kaart in ruil voor 10 punten)
  • € 4 (Kansentarief)

De Grote