Ish Aït Hamou

Het moois dat we delen

Woord

Tickets

Ish Aït Hamou is een bezige bij, hij debuteerde in 2014 als auteur met Hard hart. Een jaar later volgde het succesvolle Cécile. Vorig seizoen toerde hij rond met de theatershow Aangenaam, ik ben Ish. Een voorstelling over de kracht van verhalen, de zoektocht naar identiteit en de moeilijkheden in onze samenleving. Mensen raken en door mensen geraakt worden, is wat Ish drijft.

Op deze bijzondere avond nodigen we Ish Aït Hamou uit om zijn nieuwste boek te komen voorstellen: Het moois dat we delen (uitgeverij Angèle). Een beklijvend verhaal over hoe je het leven weer oppakt na een ingrijpende gebeurtenis.

Over Het moois dat we delen:
In het stadje waar Soumia en Luc wonen, speelt het leven zich voornamelijk af aan de schoolpoort, bij de plaatselijke kruidenier én op het voetbalveld. Soumia en Luc wonen in dezelfde buurt, maar kennen elkaar niet. Zij probeert met de moed der wanhoop het verleden achter zich te laten. Hij leeft in en met het verleden. Wanneer ze elkaar bij toeval leren kennen, komen ze voor verscheurende keuzes te staan.

PRAKTISCH
Deze avond is het eerste deel van een tweeluik. Ish komt praten over heel de beleving rond het maken van zijn nieuwe boek. Het ontstaan, het traject, de twijfel, de personages, het uitwerken, het schrijven en natuurlijk het herschrijven.

Op 1/02/2020 volgt de tweede avond. Dit is een leesclub over het boek van Ish, samen met Ish. We wijken dus af van de traditionele leesclub waar mensen samen komen om een gelezen boek te bespreken. Aan deze leesclub neemt Ish actief deel om samen met zijn lezers het gesprek aan te gaan.

Praktisch

  • € 5

Deze voorstelling is verplaatst van De Grote naar BarLokal met ongenummerde zitplaatsen.

BarLokal

Credits

Foto's door Shed Mojahid