Pieter Jouke

Gloeiende Plaat

Comedy
Cabaret

Tickets

In zijn nieuwe voorstelling Gloeiende Plaat neemt Pieter Jouke verantwoordelijkheid. Hij zat even in het oog van de orkaan, maar nu is hij er weer. Voordat hij ook maar denkt aan het verbeteren van de wereld, wil hij die (wereld) eerst begrijpen. Dat doet hij door vragen op te werpen. Je mag daarop antwoorden. Maar je mag je ook verbazen over wat er omgaat in het hoofd van deze wereldbestormer. Nooit heeft hij slechts één gedachte tegelijk. Tijdens het rennen van marathons, het beoefenen van de krijgskunst Krav Maga, het schrijven van boeken, columns en voorstellingen; altijd zijn er die gedachtespinsels, ideeën, invallen, overpeinzingen in dat overkokende brein. Ze zijn niet meer tegen te houden, ze knallen eruit in deze voorstelling. Alsof er nog een horde Pieter Joukes rond rent in zijn hoofd. Hij is talig, interactief, keihard en goudeerlijk. Hou je vast. En hem.

IN DE PERS

‘Interessante botsing van stijlen’ , ‘Jouke verstaat de kunst om met taal het publiek op het verkeerde been te zetten’ en een tip aan de cabaretliefhebber: ‘Pak in ieder geval wel de kans om te gaan kijken’. Cabaret.nl ***

‘Jouke kan zeker nog groeien in zijn rol van maatschappelijk betrokken cabaretier. Maar dat dit zijn juiste pad is, lijdt geen enkele twijfel’. Parool

Pieter Jouke

Jouke maakt ook deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) en daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio-en TV programma’s o.a. De Taalstaat en Zondag met Lubach.
Hij was te zien bij CQC, De slimste mens (Nederland), Koppensnellers, Het Gesprek en Wat vindt Nederland. Jouke is initiatiefnemer van de Humormarathon voor CliniClowns) en is één van de drie breinen achter Buro renkema (samen met Arjen Lubach en Edo Schoonbeek).

Praktisch

  • € 12
  • € 10 (-26 jaar of student op vertoon van studentenkaart)
  • € 10 (A-kaart in ruil voor 10 punten)

De Kleine