Behoud de Begeerte

Geletterde Mensen: Peter Terrin, Christophe Vekeman, An Pierlé

Muziek
Woord

Tickets

Geletterde Mensen, één van de beproefde formats van Behoud de Begeerte, is met deze productie aan de 34ste editie toe.
Drie vrienden, twee verwante schrijvers en één verwante zangeres gaan in het voorjaar van 2018 op tournee. De ene schrijver mag gerust een podiumbeest genoemd worden, de andere is eerder van het timide soort; de zangeres is de ampersand tussen de twee.
Al jaren onderhouden Terrin en Vekeman een intense correspondentie: dat wordt de ruggengraat van het programma, dat niet alleen hun beste teksten zal presenteren en op zoek gaat naar de overeenkomsten en verschilpunten in hun beide oeuvres, maar ook hun muziek- en filmkeuzes zal etaleren.
An Pierlé is een essentiële schakel in het geheel van deze ‘Geletterde Mensen’-voorstelling, ze is niet zomaar toegevoegd bij wijze van entr'acte.

Peter Terrin

Peter Terrin (° 1968) schrijft toneel, verhalen en romans. Voor ‘De bewaker’ kreeg hij in 2010 de Literatuurprijs van de Europese Unie. De roman haalde ook de shortlist van de Libris Literatuurprijs en de Irish Times riep het boek uit tot een van de beste romans van het jaar. Met ‘Post Mortem’ won hij in 2012 de AKO Literatuurprijs en brak hij door bij het grote publiek. ‘Monte Carlo’ werd vertaald in het Frans, Duits, Engels, Spaans, Italiaans en Japans. Onlangs verscheen zijn nieuwste roman ‘Yucca’.

Christophe Vekeman

Christophe Vekeman (° 1972) schrijft vooral romans, maar ook verhalen en gedichten. In 2016 publiceerde hij zowel zijn dichtbundel ‘Dit is geen slaapkamer meer nu' als zijn/dé biografie van Johnny Paycheck. Regelmatig schrijft hij essays over muziek en literatuur. Hij is een vaste gast in het onvolprezen Klaraprogramma ‘Pompidou’. Hij deelt met Terrin een pessimistisch levensgevoel, maar dat belet niet dat beide heren als vrolijke jongens door het leven gaan.

An Pierlé

An Pierlé brak in 1996 door na haar deelname aan Humo's Rock Rally, waar ze ‘Are 'Friends' Electric’ van Gary Numan coverde. Ze bracht verschillende albums uit, waaronder ‘Mud Stories’ en ‘Helium Sunset’. Daarna volgden een titelloos album onder de naam An Pierlé & White Velvet, ‘Singles & Rarities’ en ‘Strange Days’. In 2006 ontving ze een ZAMU-award als beste zangeres van het jaar. Pierlé was een poos Gents Stadscomponist. In 2016 verscheen 'Arches', een innovatieve orgelplaat.

Praktisch

  • € 16
  • € 13 (-26 jaar of A-kaart in ruil voor 10 punten)

Duur: 20:15 - 21:45

ONTDEK NATIVE!

De innovatieve en organische bistro Native palmt in 2018 onze keuken in. Goesting in seizoensgebonden en lokaal eten? Reserveer dan hier je plekje.

De Grote

Credits

Van en met: Peter Terrin, Christophe Vekeman en An Pierlé | Productie: Behoud de Begeerte