Wannes Cappelle & broeder Dieleman & Frans Grapperhaus

Dit Is De Bedoeling

Muziek

Tickets

15.03.19
20:15

Muzikanten Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal) en broeder Dieleman sloegen in 2017 de handen in elkaar voor GrensGeluid, een initiatief van het Motel Mozaïque Festival Rotterdam, het Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam en de AB in Brussel. Dit project daagt elk jaar een Vlaamse en een Nederlandse muzikant uit om twee maanden lang intensief samen te werken aan nieuw, grensoverschrijdend werk. GrensGeluid speelde zo ook een belangrijke rol bij het muzikaal verbond tussen Typhoon en Jef Neve in 2016.

Deze samenwerking tussen Wannes Cappelle en broeder Dielemand was zo vruchtbaar dat er in 2018 een album zal worden opgenomen en uitgebracht. Dit met de hulp van de Nederlandse cellist Frans Grapperhaus.

WANNES CAPPELLE

West-Vlaams is de moedertaal van Wannes Cappelle, frontman en stuwende kracht van Het Zesde Metaal. Met het album ‘Calais’ heeft de band in 2017 een Music Industry Award (de belangrijkste Belgische muziekprijs) gewonnen. Bovenop ‘beste album’ won Cappelle een Mia voor ‘beste Belgische auteur/componist’.

BROEDER DIELEMAN

In Zeeland, onder een zilte lucht vol aalscholvers, schrijft broeder Dieleman zijn folkliedjes – liever: zijn verhalen. In zijn eigen Zeeuwse dialect bezingt hij de vogels, het landschap, zijn familie en de weidse horizon. Ingetogen en verstild zijn zijn liedjes, als een verhaal dat iemand je in vertrouwen vertelt.

Zij worden op het podium bijgestaan door de Nederlandse cellist FRANS GRAPPERHAUS.

Praktisch

  • € 20
  • € 17 (-26 jaar of student op vertoon van studentenkaart)
  • € 17 (A-kaart in ruil voor 10 punten)

Wegens mindere zichtbaarheid wordt er een korting van €3 voorzien voor de loges op het zijbalkon.

Foto: Pieter Verhaeghe

De Grote