Steven Van Herreweghe

De Droom van Philo

Theater

Tickets

Steven Van Herreweghe vertelt het bewogen verhaal van de televisie, haar makers en haar kijkers. Het is een rollercoaster van verhalen en fragmenten, waarin Steven de strafste en meest onthutsende tv-gebeurtenissen – wereldwijd – tegen het licht houdt.

Bereid je voor op zingende politieagenten, Britse naakte kindervrienden, Duitse Tiroler-tongen en Japanse schoen-eters. Waarom zat een vrouw in Kroatië 42 jaar na haar dood nog steeds voor haar TV? Waarom hielp televisie het meest vredelievende land om zeep? En hoe komt het dat de nazi’s het allereerste TV-station ter wereld uitbouwden?

In deze ontroerende, soms pakkende, maar vooral geestige en warme theatershow combineert Steven Van Herreweghe zijn grote liefde voor tv met zijn eerste liefde: het theater.

Waarschuwing: kan sporen van musical bevatten.

IN DE PERS

Benieuwd? VRT NWS maakte alvast deze mooie reportage!

Steven Van Herreweghe groeide op in Aalst. Na enkele theaterproducties bij Bronks maakte hij zijn tv-debuut bij Ketnet. Hij presenteerde bij Studio Brussel drie seizoenen Cuisine-x en stond mee aan de wieg van VIER. Voor televisie maakte hij De Jaren Stillekes en De Pappenheimers. Tegenwoordig is hij Van Algemeen Nut op Eén. Steven is man van een vrouw en vader van twee kinderen. Die geloven niet dat hij ooit De Slimste Mens Ter Wereld was.

Praktisch

  • € 21

Wegens mindere zichtbaarheid wordt er een korting van € 3 voorzien voor de loges op het zijbalkon.

De Grote