De Nieuwe Oost / De Nwe Tijd - Freek Vielen

De Aankomst van de Titanic (en andere heldendichten)

Theater
Jonge Makers

Tickets

Sicilië. Nu. Dit jaar. Een arm dorp ontvangt groot nieuws. Een cruiseschip zo groot als een flatgebouw zal voor hun kust aanmeren, wat nog nooit is gebeurd. De hele dag zullen er bootjes met toeristen naar hun dorp varen. Een ongekende goudkoorts maakt zich van het dorp meester. Van flesjes olijfolie en sinaasappels tot zelf gehaakte pannenlapjes - plots heeft iedereen iets dat ze kunnen verkopen.

Op dat cruiseschip - een man. De vijftig gepasseerd en met de wens te doen wat hij al zo lang denkt: niets. Nadat zijn vrouw en kinderen hem verlieten wil hij het liefst stilstaan, en waar kan dat beter dan op een cruiseschip?

De Aankomst van de Titanic (en andere heldendichten) is een duister sprookje over de rafelranden van Europa. Over wachten, vluchten en vastzitten.

In de pers:

Nederlands Dagblad *****
''Weloverwogen en gebalanceerd, een volwassen voorstelling die een beroep doet op je brede ontwikkeling en je status als wereldburger.''

Theaterkrant
''Virtuoze theatertekst over westerse decadentie en hoogmoed.''

De Nwe Tijd

De Nieuwe Oost

Praktisch

  • € 12
  • € 10 (-26 jaar, theateropleiding of A-kaart in ruil voor 10 punten)De Kleine

Credits

Tekst en spel: Freek Vielen | Dramaturgie: Rosa Vandervost | Kostuumontwerp: Sabina Kummeling | Decor en licht: Czeslaw de Wijs | Muziek: Harald Austbø | Productie: DE NIEUWE OOST & DE NWE TIJD


NIEUW: ONTDEK DE SYRISCHE KEUKEN IN BARBRUT

Proef heerlijke gerechten uit Syrië, gemaakt door From Syria With Love. Dat zijn 4 Syrisch-Belgische vrouwen met één gemeenschappelijke passie: koken. Samen toveren ze de lekkerste maaltijden op je bord; van humus, falafel en fatoosh tot burgul banadora en hareesh. Benieuwd naar hoe dat allemaal smaakt? Voor 15 euro ontdek je de Syrische keuken in BARBRUT.

De keuken is open van 18:30 tot 19:45; quick, easy & yummie! Reserveren kan via volgende link voor de voorstelling van 17 november of voor 18 november.

Online reserveren voor From Syria With Love kan tot 1 dagen voor de voorstelling.