Daniel Dzidzonu

Muziek

Tickets

Daniel Dzidzonu is een van de best bewaarde geheimen van de Brusselse muziekscene. De Togolese trompettist beweegt zich moeiteloos tussen afrobeat, jazz, soul, funk en West-Afrikaanse invloeden. Hij kreeg zijn eerste bugel al op zeer jonge leeftijd van zijn vader (die zelf percussionist was in het lokale kerkorkest) en bleek meteen een natuurtalent. Vele jaren later verhuisde Dzidzonu naar België waar hij in 2009 een jazzopleiding volgde aan de muziekacademie van Evere. In 2017 bracht hij 2 knappe vinyl releases uit, Unknownland en Vikpomé, en speelde hij op menig zomerfestival in België. Zijn sound wordt vaak vergeleken met de vintage afrobeat uit de jaren zeventig en tachtig. Zelf omschrijft hij zijn sound als de "new generation afrobeat”. Live speelt hij met diverse formaties, van een trio tot een kwintet. In Arenberg staat hij op het podium met een zeskoppige band met 2 gastvocalisten. Wij zijn alvast benieuwd!

Praktisch

  • € 11
  • € 9 (-26 jaar of A-kaart in ruil voor 10 punten)
  • € 3 (VT-statuut)

Staand concert

ONTDEK NATIVE!

De innovatieve en organische bistro Native palmt in 2018 onze keuken in. Goesting in seizoensgebonden en lokaal eten? Reserveer dan hier je plekje.

De Kleine

Credits

Met: DANIEL DZIDZONU (Zang-Trompet,) MAXIME PLATEAU (Saxofoon), FLORENT DUPREZ (Trombone), JOY SIMAR (Backing vocals), DANIELLE KUMDA NLATE (Backing vocals), OLIVIER BRAN (Gitaar), KWAME CRENTSIL (Percussie), EDEM GAYAKPA (Bas) & RAY DIERICKX (Drum)