Black/Light-workshop: Krump x Hedendaagse dans

Dag van de Dans

Dans

Tickets

25.04.20
18:00
Gratis

Ben je 26 of jonger en je wil je dans skills verbeteren, of ervaren wat krump & hiphop meet hedendaagse dans er uit ziet? Dan kan je je inschrijven voor deze gratis workshop!

Wat gebeurt er als we krump en hedendaagse dans mengen?
In het eerste deel van deze dansworkshop krijg je fundamentals van Krump of Hedendaagse dans. In het tweede deel schudden we de groepen door elkaar en gaan we samen experimenteren. Voor dansers met ervaring is het dé manier om je technieken te verdiepen, terwijl beginners een eerste stap zetten. Onze workshops zijn ook toegankelijk voor dansers met een beperking (of zoals wij het liever noemen: unieke mogelijkheden).

De workshop wordt begeleid door Gold Mayanga (Krump) en Evelyne Van Hecke (Hedendaagse dans), van Moving Ground. Zij werken samen aan de nieuwe dansvoorstelling Black/Light, waar ze hedendaagse dans, krump en hiphop in interactie laten gaan met elkaar.

Krump, wat is dat?
Krump is een straatstijl die in Los Angeles ontstond. Het is een uitlaatklep voor alle agressie waar jongeren mee te maken hebben. Daarbij wordt gebruik gemaakt van mime en Afrikaanse tribal-dance. Het wordt getraind in cyphers en gaat om de eigen expressie.

Wat is hedendaagse dans?
Hedendaagse dans is een podiumdans. Het ontstond als een tegenbeweging op het strenge vormenkader van ballet. Ook hedendaagse dans doet aan freestyle, al noemt het daar improvisatie. Het wordt gebruikt om te maken, maar even goed om technieken te trainen.

Praktisch

Wil je gratis deelnemen?

Vul via deze link je naam, mailadres en geboortedatum in, en je ontvangt van ons een bevestiging. Niet te lang wachten, we hebben plaats voor maximum 2 x 20 deelnemers!

Vragen? Mail Beau via beau.delagaye@arenberg.be!

KAVKA OUDAAN