Shakedown Tim & The Rhythm Revue

Cd-release: Shakedown's Th'owdown

Muziek

Tickets

Rhythm Bomb Records (London) brengt op 7 april 2018 het nieuwe album ‘Shakedown’s Th’owdown’ van Shakedown Tim & The Rhythm Revue uit.

De Amerikaanse blueslegende James Harman tekende in als producer en hij speelde ook nog mondharmonica op 3 nummers. Ook zangeres Kathleen Vandenhoudt en pianist Gene Taylor zijn te horen op deze plaat. De muziek klinkt als blues uit de vorige eeuw, maar de teksten zijn hedendaags. Met een verbluffend authentiek geluid en een opgewekt karakter sleept dit kwartet je aan de haren van de ene naar de andere uithoek van het bluesgenre. Opgepast, deze band mikt op je heupen én op je ziel! Hun vorige album ‘Hard to Catch’ werd zeer goed ontvangen en bracht de band op gerenomeerde Europese podia.

Shakedown Tim & The Rhythm Revue nodigt enkele gastmuzikanten uit om zijn nieuwe plaat voor te stellen. Niemand minder dan Tiny Legs Tim trapt de avond af met een akoestisch solo-optreden. Met zijn Delta blues zet hij het publiek tot op kniehoogte in de Mississippi. Het wordt een voorsmaakje van zijn full band concert dit najaar in de Arenberg)

De DJ’s van het bluesprogramma ‘Woke up this morning’ op Radio Centraal zorgen voor de afterparty.

Be there for Shakedown’s Th’owdown!

Praktisch

  • € 6

Staand concert

ONTDEK NATIVE!

De innovatieve en organische bistro Native palmt in 2018 onze keuken in. Goesting in seizoensgebonden en lokaal eten? Reserveer dan hier je plekje.

De Kleine

Credits

Shakedown Tim (ielegems): zang en gitaar
Bart Stone: tenor en bariton sax
Boss: contrabas
Dennis ‘Tubs’ de Gier: drums
+ guests:
Ilias Scotch: piano