Mulatu Astatke

But is it jazz?

Muziek

Tickets

11.11.17
20:00

De legendarische en illustere Mulatu Astatke is de grondlegger van Ethiojazz. Zijn muziek is een opzwepende en unieke blend van jazz, latin, pop, afro-funk, Caraïbische reggae en traditionele Ethiopische muziek. Bijzonder herkenbaar dankzij de funky baslijnen, jazzy saxofoons, fuzzy gitaren, Afrikaanse melodieën en het betoverende spel van Mulatu Astatke op de vibrafoon. Destijds studeerde hij als eerste Afrikaanse student af aan het befaamde Berklee College of Music. Astatke is een muzikaal genie die zowel pianist, organist, vibrafonist en percussionist, als componist en arrangeur is. Hij werkte onder andere samen met een van de grootste Amerikaanse jazzlegendes Duke Ellington. In Europa raakte hij vooral bekend door zijn magistrale soundtrack bij Broken Flowers van regisseur Jim Jarmusch. Ondertussen speelt hij wereldwijd voor volle zalen en zijn we bijzonder blij dat hij de centrale gast is van deze editie van But Is It Jazz?

Mulatu Astatke

But is it jazz?

But is it jazz? is een live performance concept, waar nieuwe of avontuurlijke op jazz geïnspireerde cross-over muziek centraal staat.

Praktisch

  • € 28.5
  • € 25.5 (- 26 jaar, theateropleiding of A-kaart in ruil voor 10 punten)

Deuren openen om 19:00.
Eerste concert is om 20:00.

NIEUW: ONTDEK DE SYRISCHE KEUKEN IN BARBRUT
Proef heerlijke gerechten uit Syrië, gemaakt door From Syria With Love. Dat zijn 4 Syrisch-Belgische vrouwen met één gemeenschappelijke passie: koken. Samen toveren ze de lekkerste maaltijden op je bord; van humus, falafel en fatoosh tot burgul banadora en hareesh. Benieuwd naar hoe dat allemaal smaakt? Voor 15 euro ontdek je de Syrische keuken in BARBRUT.

De keuken is open van 18:30 tot 19:45; quick, easy & yummie! Reserveren kan via volgende link voor 11 november of via mail.
Online reserveren voor From Syria With Love kan tot 2 dagen voor de voorstelling.

Festival