Bart Moeyaert, Esmé Bos, Bart Voet

Broere

Muziek
Woord

Tickets

Je herinnert je de geur van sinterklaasdag, de smaak van gestolen taart, de geruststelling van een nachtzoen. Als je aan de zomers uit je kindertijd denkt, klatert het water of schuurt het zand. Waarschijnlijk heb je een oma met een rommellaatje. Waarschijnlijk herinner je je groot verdriet en klein geluk. Of andersom.

Toen ‘Broere’ in 2000 verscheen, herkenden veel lezers zichzelf — ook al hadden ze geen zes oudere broers. De verhalen zorgden ervoor dat je je verleden leek te delen met iedereen. ‘Een boek dat je — net als de bundels van Raymond Carver — mondjesmaat leest, om na elk verhaal in de verte te turen en je te wentelen in de schatkamer van je eigen kindertijd,’ schreef Humo.

Ook op het podium bleek het bijwijlen onweerstaanbaar grappige portret van een ongewone kindertijd te raken en te ontroeren. De vertelvoorstelling toerde vijftien jaar geleden vier seizoenen lang in Vlaanderen en Nederland.

Bart Moeyaert, Esmé Bos en Bart Voet sloegen op verzoek van Kunstenfestival Watou de handen in elkaar en creëerden een nieuwe ‘Broere’. Versie 2.0, waarin muziek en woord en sfeer op de fijnste manier samenkomen. Naast de zeven broers zit er aan tafel ineens ook veel meer volk. Vaders en moeders en geliefden. De nieuwe ‘Broere’ is een trip down memory lane.

In de pers

****-recensie van Broere in De Standaard: "Wijsjes uit de slaapkamer"
In de feelgoodvoorstelling Broere graait Bart Moeyaert gretig in de speeldoos van zijn kindertijd.

Bart Moeyaert

Esmé Bos, Bart Voet

Praktisch

  • € 15
  • € 12 (-26 jaar of student op vertoon van studentenkaart)
  • € 12 (A-kaart in ruil voor 10 punten)

duur: 20:15 - 21:25 (zonder pauze)

De Grote

Credits

foto: archief Moeyaert