buren

Blue Skies Forever

Theater
Jonge Makers

Tickets

In 2016 vuurt Beyoncé haar videoclip Hold up op de wereld af. Deze vertoont wel erg veel gelijkenissen met het videowerk Ever is Over All van Pipilotti Rist uit 1997. Gefascineerd door de verschillende vrouwbeelden in de video’s gaat buren op hun beurt aan de slag met de twee figuren uit Ever is Over All: Dorothy, naar het gelijknamige personage uit the Wizard of Oz, en de agente Officer.
In een droomachtig, associatief spel zoekt buren hoe ze deze figuren kunnen verbeelden, hertalen, ontbinden en verbinden. Dit met de nodige zin voor abstractie en humor. Ze kruipen letterlijk in hun kleren en transformeren opnieuw en opnieuw.

Oshin Albrecht

Oshin Albrecht (1986) is een beeldend kunstenaar die aanvankelijk schilderkunst studeerde aan Sint-Lucas, LUCA-arts in Gent. Daarna volgde ze een opleiding bij a.pass in Brussel (advanced performance and scenography studies). Ze was soloperformer in de film A Way of Making van Frederique Bergholz ( If I Can’t Dance, I Don’t Want To Be Part Of Your Revolution ) en Maria Pask en werkt in het najaar van 2019 samen met Ezra Veldhuis en Pulse-maker Bosse Provoost aan Kosmogonie .

Melissa Mabesoone

Melissa Mabesoone (1988) switchte na een jaar filosofie naar de opleiding Grafische Kunsten aan de School of Arts|KASK Gent. Ze speelde in 2014 mee in Davis Freemans Fathers and sons , acteerde in de one-shot film Anonimity of the night van Assaf Gruber (2015), en werkte voor Dora Garcia, o.a. aan On Reconciliation (2018). Sinds 2015 werkt ze mee aan de reeks gespreksperformances van Peter Aers, als performer in Against Interpretation en als scenograaf bij Crime and Punishment (2017) en the Pain of Others (2018). In 2019 speelt ze mee in de NTGent productie van Lies Pauwels Anatomie van pijn .

Praktisch

  • € 16
  • € 12 (-25/+65)
  • € 30 (LOVE-pass - 3 voorstellingen naar keuze)

Engels gesproken, geen boventiteling.

De LOVE-pass kan je bestellen via de LAFS-website

De Grote

Credits

van en met buren (Melissa Mabesoone & Oshin Albrecht), derde oog: Charlotte Vanden Eynde, stemcoach: Jakob Ampe, muziek en geluid: Benjamin Dousselaere & Ferre Marnef, decor: buren & Dominiek Colpaert, lichtontwerp: Frouke Van Gheluwe, met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, STUK, Vooruit, Gouvernement, De Brakke Grond, wpZimmer & CC Scharpoord.