Joost Vandecasteele

Bella

Woord

Tickets

03.10.18
20:30

Bella is het verhaal van een meisje, geboren net na het Tijdperk van de Grote Twijfel, dwalend over de Superduper Snelweg, de strook asfalt gegoten over de evenaar. Een waanzinnig verhaal vol fantastische verzinsels, zoals pillen om egoïsme op te wekken, veel te beleefde ruimtewezens en een pas ontdekte god met een lispel.'

Joost Vandecasteele (1979) won met 'Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij' de Vlaamse debuutprijs en dit boek vormde de basis voor de bejubelde reeks 'Generatie B' op Canvas. Zijn eerste avondvullende comedyvoorstelling 'Otaku' werd geselecteerd voor het Theaterfestival en momenteel werkt hij aan de game 'The Almost Gone' die werd uitgeroepen tot Best Belgian Mobile Game. Bella is zijn poging om zijn standup en literatuur te vermengen.

"Met Bella bewijst dat Vandecasteele een explosief (literaire) genre op zichzelf is. Hij is een guerrillagenre dat tegen de vierkant draaiende wereld strijdt met woorden die de meest merkwaardige en donkerformidabele allianties aangaan." (focus Knack)

"Bella is bijzonder en intens dringend. Geen boek om uit te lezen maar om opnieuw en opnieuw mee te maken. Een ervaring, een monoloog, een boek, een strip, iets." (Cutting Edge)

Praktisch

  • € 14
  • € 11 (-26 jaar of student op vertoon van studentenkaart)
  • € 11 (A-kaart in ruil voor 10 punten)

De Kleine

Credits

tekst & spel: Joost Vandecasteele | tekening: Jeroen Los