Amsterdam Andalusisch Orkest + Mohammed Laroussi

Andalus Voices

Muziek
Familie

Tickets

Andalus Voices is een muzikale reis langs het hof van Sevilla, de medina van Tetuan en het mondaine Tanger. Het Amsterdams Andalusisch Orkest staat stil bij het muzikaal erfgoed van Al Andalus. Een muzikale bron waar drie genres samenkomen. De tarab is het rijke repertoire uit Al Andalus. De chaabi andalusi richt zich op de muzikale cross-overs en de volksmuziek met invloeden van het Arabo Andalus repertoire. De sufi andalusi is de mystieke spirituele sound van de Arabo Andalus muziek. Tijdens deze voorstelling ligt vooral de nadruk op het spirituele genre, dat intens en aangrijpend zal zijn.

Speciaal voor het optreden in Arenberg nodigt het Amsterdam Andalusisch Orkest Mohamed Laroussi uit!

Laroussi behoort al decennia tot de top van de Arabo Andalus muziek. Hij is vooral gespecialiseerd in de volkse chaabi van Noord-Marokko. Laroussi komt uit Tanger waar hij generaties heeft opgeleid en nog altijd op het podium de volkse muziek tot in detail uitdraagt. Als vioolspeler weet hij ragfijne improvisaties over te laten gaan op opzwepende melodieuze stukken en met zijn bijzondere stem dringt hij tot diep in de ziel door.

Praktisch

  • € 16
  • € 13 (-26 jaar of student op vertoon van studentenkaart)
  • € 13 (A-kaart in ruil voor 10 punten)
  • € 3 (Kansentarief)

Duur: 16:00 - 18:00 (met pauze)

De Grote

Credits

De muzikale bezetting staat onder leiding van maestro Abderrahim Semlali (Fes, 1966) en Ahmed El Maai (Tanger, 1983). Het orkest bestaat uit de volgende samenstelling: Abderrahim Semlali (viool), Ahmed El Maai (qanun/ud en lead zang), Jaafar Lougmani (altviool), Daniel van Huffelen (contrabas), Dwight Breinburg (tar), Ahmed Khaili (darbuka), Avishai Darash (piano), Edsart Udo De Haes (gitaar), Marianne Noordink (fluit)