Oum Kalthoum Tribute

Amsterdam Andalusisch Orkest

Muziek
Familie

Tickets

Karima El Fillali is een Nederlands-Marokkaanse zangeres met een grote liefde voor de tarab: muziek die de luisteraar in vervoering brengt. Met dit concert brengt ze een ode aan de fenomenale Egyptische zangeres Oum Kalthoum (1904-1975). Deze koningin van de tarab, ook wel 'Ster van de Orient' genoemd, omringde zich met de beste componisten en dichters uit haar tijd. Samen schreven ze geschiedenis. Oum Kalthoum wist zelfs meer platen dan de The Beatles verkopen.

Karima El Fillali zal met een ensemble bestaande uit het Amsterdams Andalusisch Orkest en Arabische meestermuzikanten liederen uit verschillende periodes van het leven van Oum Kalthoum ter gehore brengen. Tevens zal Karima de impact van Oum Kalthoum toelichten met persoonlijke verhalen.

Dj Young Mocro (Supafly Collective) speelt voor, tijdens en na het concert de beste Oum Kalthoum klassiekers!

I.s.m. Al Arte Projects

Amsterdam Andalusisch Orkest

Young Mocro

De Gent-based dj Young Mocro, oprichter en lid van Supafly Collective, brengt een special Oum Kalthoum set. Young Mocro draaide al op o.a. Couleur Café, WeCanDance en Fire is Gold.

Praktisch

  • € 16
  • € 13 (-26 jaar of student op vertoon van studentenkaart)
  • € 13 (A-kaart in ruil voor 10 punten)

Duur: 16:00 - 18:00 (met pauze)

De Grote

Credits

Bezetting: o.a. Karima El Fillali, Abderrahim Semlali, Jamil Al Asadi, Latif Obaidi, Ahmed Khaili, Haytham Safia en meer.