Blue Heathens

albumrelease The Heat

Muziek
Jonge Makers

Tickets

25.09.17
20:30

Blue Heathens blaast je warm in de hals en dropt je in ’t midden van de nacht op een broeierig Congo Square. Of op een zomeravond op het De Coninckplein in de Antwerpse Seefhoek, voor wie nog op tijd naar huis moet.

Spanjaard Angel Calvo Perèz richtte de band op in 2013, oorspronkelijk uit liefde voor de bruisende hot jazz uit het New Orleans & Chicago van de jaren ’20 en ’30. Niet om de toenmalige bands naar de mond te spelen. Wel om met diezelfde energie, en amalgaam aan invloeden, mensen mee te voeren naar daar waar het spannend en goed vertoeven is.

Koper en vel worden inmiddels al een tijdlang met liefdevolle hand getemd door frontvrouw/tropenstorm Hanne Peetermans. Na vele lange nachten samen op de bühne (onder andere als huisband van Antwerpse prachtkroegen als De Kiebooms en De Patine), heeft deze groep jonge muzikanten nu haar tweede album klaar: “The Heat”. Dit komen ze met veel plezier aan u voorstellen in de Arenbergschouwburg.

Geschikt voor zowel dansschoen als mijmering.

Praktisch

  • € 12
  • € 10 (-26 jaar of A-kaart in ruil voor 10 punten)

staand concert

De Kleine

Credits

LINE-UP

Hanne Peetermans - Stem / Angel Calvo Pérez - Trumpet, Cornet / Loes Minnebo - Trombone / Rubén Valle - Clarinet, Tenor Sax / Ben Van Bortel - Gitaar / Tijl Piryns - Drum / Gregory Van Seghbroeck - Sousaphone